Iz Badela 1862 u četvrtak su izvijestili da se nastavlja postupak predstečajne nagodbe nad tom tvrtkom te da će Uprava intenzivno nastaviti s provedbom svih nužnih aktivnosti u cilju okončanja tog postupka.

badel-1862-midiNagodbeno vijeće danas je donijelo rješenje o nastavku postupka predstečajne nagodbe nad Badelom 1862. Time nastavlja teći rok od 120 dana od dana otvaranja postupka u kojem se treba provesti postupak predstečajne nagodbe, navodi se u rješenju Nagodbenog vijeća koje je objavljeno na internet stranicama Financijske agencije (Fine).

“Uprava Badela 1862 će u zadanim okolnostima intenzivno nastaviti s provedbom svih nužnih aktivnosti u cilju okončanja postupka predstečajne nagodbe i postizanja kapitalne adekvatnost, kao bitnih uvjeta za osiguranje dugoročne opstojnost društva”, objavili su iz Badela putem Zagrebačke burze.

Iz Badela 1862 su početkom ovog tjedna izvijestili kako su se stekli uvjeti za nastavak postupka predstečajne nagodbe nad tom tvrtkom, a nakon što su dva rješenja Ministarstva financija o utvrđivanja proboja pravne osobnosti postala pravomoćna.

Naime, tada je objavljeno kako je Porezna uprava provela postupak utvrđivanja proboja pravne osobnosti, odnosno utvrđivanja zlouporabe prava od strane bivših članova uprave društva Badel 1862 u razdoblju 2010. do 2012. godine te su u navedenom postupku donesena dva rješenja, od kojih je jedno postala izvršno 24. a drugo 25. listopada ove godine.

Postupak predstečajne nagodbe nad Badelom započeo je 23. travnja 2013. godine, no, taj je postupak prekinut nakon tri mjeseca radi provođenja postupka utvrđivanja zlouporabe prava nad Badelom, odnosno utvrđivanja proboja pravne osobnosti. (lider.media/Hina)