Tvrtka Nestle Adriatic otvorila je dvije nove proizvodne linije u pogonima u Surčinu čime su kapaciteti tvornice povećani za 25 posto, izvijestila je kompanija. Ulaganje od 2,3 milijuna eura u novu opremu omogućit će proizvodnju 100 novih artikala i otvaranje više od 30 radnih mjesta.

“Ovo je velika stvar za naše poslovanje jer ćemo osim regionalnim potrošačima moći biti na usluzi i globalnom tržištu, a Austrija, Bugarska, Francuska, Njemačka, Švicarska, Japan, Rusija, Meksiko, Peru, Tajvan i Ujedinjeni Arapski Emirati samo su neke od zemalja u koje ćemo izvoziti”, istaknula je Yana Mikhailova, direktorica tržišta jugoistočne Europe kompanije Nestle.

S novih proizvodnih linija tvornice izlazit će asortiman proizvoda za konzumaciju izvan kuće, dehidrirani konditorski proizvodi za pripremu kolača i museva, desertni sirupi kao i napitak od kave NESCAFE Chocofreddo.

Od 2011. godine u Surčinu je proizvedeno više od 55.000 tona Nestlé proizvoda i kreirano više od 2.100 recepata, a uz najnovije ulaganje broj proizvoda iz kulinarskog, konditorskog i asortimana za konzumaciju izvan kuće koji se proizvode u tvornici penje se na 270.

Početkom ove godine kompanija Nestlé obvezala se da će do 2025. godine koristiti ambalažu koja se može u potpunosti ponovno iskoristiti ili reciklirati. Radeći s partnerima kako bi razvili bolje sustave za upravljanje ambalažnim otpadom, uključujući učinkovite postupke recikliranja i tvornica Surčin ulaže u povećanje udjela reciklirane plastike koju koristi u svojoj ambalaži.

O uspjesima kompanije Nestlé, kao i naporima i organizaciji koja je potrebna kako bi kompleksan sustav proizvodnje održavao konstantnu razinu sigurnosti i kvalitete hrane, a brendovi ostali omiljeni kod potrošača, okupljenima je govorio Aco Georgievski, izvršni direktor Nestlé Professional za Adratic regiju.

Georgievski je istaknuo kako će u prvoj godini Nestlé Professional svoj postojeći asortiman od 36 proizvoda za konzumaciju van kuće proširiti na hrvatskom tržištu s NESCAFÉ Chocofreddo, Nestea instant čajem za vending aparate. Istaknuo je i kako kompanija ima ambiciozne planove za budućnost te je pohvalio dugogodišnju uspješnu suradnju s HoReCa Grupom, tvrtkama Roto, Živa kava, Magma, Leggiero, Vivas barovi, KFC i Burger King.