gradnja-gradiliste-midiIz Nexe gradnje, članice Nexe Grupe Ivana Ergovića, napominju kako se sve više okreću gradnji specifičnih građevina poput trgovačkih centara i objekata posebne namjene

Nexe gradnja, članica Nexe Grupe Ivana Ergovića, ugovorila je gradnju novog trgovačkog centra u Našicama vrijednog 25 milijuna kuna. Investitor je tvrtka Tutus projekt Davora Galetovića i Vesne Garac, a otvorenje centra koji će se prostirati na 5.200 četvornih metara planirano je za prosinac.

Iz Nexe gradnje napominju kako se sve više okreću gradnji specifičnih građevina poput trgovačkih centara i objekata posebne namjene, a u tom se segmentu u narednom razdoblju očekuje veća aktivnost u odnosu na ostatak građevinskog sektora.

Trenutno su u tijeku radovi na gradnji novog trgovačkog centra u zagrebačkoj Dubravi koji bi trebao biti završen u rujnu. Među ostalim grade trenč silosa i bioplinsko postrojenje Gradec, farmu u Grđevcu,  benzinsku postaju Petrol u Vinkovcima, dograđuju osnovnu školu u zagrebačkim Remetama, rekonstruiraju i dograđuju gradsku knjižnicu i čitaonicu u Požegi, granični prijelaz Erdut, dograđuju bolnicu Sveti Ivan u Zagrebu, grade bioplinsko postrojenje Osilovac, kanalizaciju u Feričancima i slično. Jedan od većih projekata Nexe gradnje je rekonstrukcija i dogradnja zgrade Muzičke akademije u Zagrebu površine 8.000 četvornih metara  koji bi trebao biti završen na proljeće 2013.

Ugovorena vrijednost svih radova u tijeku Nexe gradnje je više od 200 milijuna kuna, a u završnoj fazi pregovora je još nekoliko novih poslova.

Podsjećaju i da je njihova članica GP Put iz Sarajeva angažirana na gradnji niza objekata u BiH, Keniji i Pakistanu. U BiH izvode radove na glavnoj gradskoj magistrali u Zenici vrijedne više od 4 milijuna eura, zatim na plinovodu Zenica–Travnik u vrijednosti 3,7 milijuna eura, na koridoru Vc Drivuša-Gorica, te na nizu rehabilitacija magistralnih prometnica u BiH ukupne vrijednosti 2,5 milijuna eura. U Pakistanu izvode složen projekt dionice ceste s tri nadvožnjaka, dok u Keniji grade 130 kilometara ceste što je posao vrijedan 70 milijuna eura.

Divizija za građenje Nexe grupe zapošljava 1.037 radnika, od čega njih 162 u Nexe gradnji, a 875 u GP Putu. Nexe gradnja je zbog povećanog obujma posla od početka 2012. zaposlila 30 novih radnika. (Bankamagazin)