VijestiZemljaNišta od poreza na slatkiše

Ništa od poreza na slatkiše

slatkisi-porez-midiU povodu rasprave o mogućnosti uvođenja poreza na slatkiše i slatka pića koja se posljednjih dana vodila u javnosti članice HUP-ove Koordinacije proizvođača hrane i pića uputile su dopis Ministarstvu zdravlja te su zadovoljne dobivenim odgovorom u kojem je potvrđeno da neće biti uvođenja takvog posebnog poreza u Hrvatskoj.

U razgovorima s ministarstvom potvrđeno je kako takav porez nikada nije ozbiljno razmatran niti se o njemu ozbiljno razgovaralo na bilo kojoj razini.

Ministarstvo zdravlja i HUP usuglasili su se da će se i ubuduće, ukoliko bi se pojavila bilo kakva inicijativa koja se tiče poreznog ili drugog opterećenja poslodavaca, međusobno konzultirati i imati zajedničku suradnju prije donošenja konačnih odluka.

Najnovije objave

Pogledajte u budućnost financija na prvom Finance Weekendu

Finance Weekend će se baviti ključnim temama koje oblikuju budućnost financija Godinu dana prije punoljetnosti, po prvi puta u Rovinju na Weekendu.17, dolaze nam i...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...