nivea-sapuni-creme-softNivea sapuni na tržištu postoje u dvije varijante: čvrsti sapuni (bar soaps) te tekući sapuni (liquid soaps). Najprodavaniji tekući sapun je Cashmere Moments, dok je Cream Soft klasičan predstavnik unutar ove grupe.

Ipak najveći udio u kategoriji čine čvrsti sapuni Happy time, Honey&Oil, Milk Bar i Cream Soft. Odlika ovih sapuna je da su prvenstveno njegujući i kremasti i da svi sadrže Hydro IQ tehnologiju. Ponuda sapuna ovog proizvođača prati uspješne koncepte iz segmenta gelova za tuširanje.

Osim klasičnih, u liniji se nalaze i Nivea Baby sapuni koji su prvenstveno namijenjeni bebama, ali ih koriste i odrasli.

nivea-sapuni-cashmere“Od sapuna za bebe izdvaja se Nivea Baby Kremasti sapun na bazi maslinovog ulja i Nivea Baby Avene sapun s ekstraktom zobi. Najprodavaniji tekući sapun u liniji Nivea Baby je Nutri Sensitive Wash Lotion – praktičan, nježan i efikasan tekući sapun za bebe ‘od glave do pete'”, navodi Nataša Bagić iz marketinga Beiersdorfa.

Kada je riječ o dostupnosti u maloprodaji, iz Beiersdorfa ističu kako Nivea kao brend ima 98% distribucije na hrvatskom tržištu pa se njihovi proizvodi mogu pronaći nacionalno u svim prodajnim mjestima.

Novosti u ponudi su sapuni Lemongrass & Oil i Water Lily & Oil, koji uz osvježavajuće mirise limunske trave i lopoča dlanovima pružaju i hidratantnu njegu. Biljno jojobino ulje i inovativna Hydra IQ tehnologija dlanovima održavaju vlažnost i sprječavaju nepoželjno isušivanje kože dlanova nakon pranja.

Prema globalnom istraživanju o higijenskim navikama, prosječan čovjek opere ruke 11 puta na dan, a poznato je da učestalo pranje može dovesti do isušivanja kože.

Stručnjaci za kožu tvrtke Beiersdorf novim su sapunima Lemongrass & Oil i Water Lily & Oil predstavili potpuno novi koncept proizvoda koji ujedinjuje svježinu i učinkovitu njegu za ruke. “Volimo osjećaj svježine na našoj koži. Ljudi ne žele sapun koji im isušuje kožu. Žele da je ona meka i njegovana”, objašnjava Dr. Corinne zu Pulitz iz Research & Development tima u Beiersdorfu.