Fortenova grupa je zaprimila niz neobvezujućih ponuda za preuzimanje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje čine Poslovnu grupu zamrznute hrane, a cilj je do sredine listopada donijeti odluku o tome “hoće li na jednoj ili više njih nastaviti raditi”, objavljeno je iz kompanije.

“Fortenova grupa je zaprimila niz neobvezujućih ponuda za preuzimanje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje zajedno s nekoliko manjih povezanih kompanija čine Poslovnu grupu zamrznute hrane, koja djeluje unutar divizije Prehrana Fortenova grupe”, navodi se u priopćenju.

Glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe Fabris Peruško istaknuo je da su se tijekom proteklih godina te ponovo posljednjih tjedana povremeno pojavljivali komentari i diskusije o ponudama za različitu imovinu Fortenova grupe.

“Iako taj interes odražava snagu našeg poslovanja, naših brandova i menadžmenta, on svakako pobuđuje neizvjesnost i zabrinutost među našim zaposlenicima”, kazao je te dodao kako će “nastojati brzo pregledati primljene ponude i odlučiti hoće li na jednoj ili više njih nastaviti raditi”.

“Cilj nam je donijeti tu odluku do sredine listopada, što ćemo onda prvo komunicirati svojim zaposlenicima, a potom javno objaviti. Krajnji nam je cilj, pod uvjetom da se postigne zadovoljavajuća cijena, odabrati strateškog partnera koji će dati maksimalan doprinos daljnjem razvoju Poslovne grupe zamrznute hrane, a zaključenje procesa ovisi o pronalaženju takvog partnera“, rekao je Peruško.

“Kako bismo proaktivno postigli ciljanu kapitalnu strukturu putem razduživanja kompanije, spremni smo prodati samo jedan segment temeljnog poslovanja, koji bi potencijalno, s ovim ponudama, bila Poslovna grupa zamrznute hrane. Pored toga, prodaja našeg netemeljnog poslovanja kako bismo se fokusirali na glavne biznise nastavlja se i dalje”, zaključio je Peruško.

Glavni financijski direktor Fortenova grupe James Pearson kazao je da imajući u vidu njihovu jasnu strategiju financijskog jačanja kompanije, “prodaja Poslovne grupe zamrznute hrane, ako se zaključi, rezultirala bi smanjenjem duga koje bi transformiralo financijsku poziciju cjelokupne Fortenova grupe”. “To bi onda omogućilo investiranje u preostale biznise kako bismo potaknuli njihov budući rast”, istaknuo je.

Također je najavio da će izvršni direktori i Upravni odbor pregledati primljene ponude i “brzo donijeti odluku o tome što dalje”. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!