imlek-mlijeko-polica-midiRoyal FrieslandCampina i Danube Foods Group priopćile su kako nisu uspjele postići dogovor oko preuzimanja Imleka i Mlekare Subotica te su prekinule pregovore

Nizozemska kompanija Royal FrieslandCampina priopćila je u utorak da odustaje od kupnje beogradskog Imleka i Mlekare Subotica, u vlasništvu Danube Foods Groupe, javlja novinska agencija Beta.

Tvrtke su u odvojenim priopćenjima navele kako nisu uspjele postići dogovor o uvjetima preuzimanja mljekara te su okončale pregovore.

Nizozemski proizvođač mlijeka i Danube Foods potpisali su 2. veljače ove godine memorandum o razumijevanju o preuzimanju dvije mljekare u Srbiji, a Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila je preuzimanje krajem travnja.

Kompanija Danube Foods priopćila je da kao vlasnik Imleka, Mlekare Subotica, Bambi Banata i tvornice mineralne vode Knjaz Miloš razmatra mogućnost daljnje konsolidacije industrija hrane i pića s Imlekom kao nositeljem integracije. Grupom Danube Foods upravlja investicijski fond Salford.

Royal FrieslandCampina je u priopćenju navela da će nastaviti potragu za prilikama za realizaciju poslovne strategije do 2020. godine, čiji je cilj održivi razvoj. FrieslandCampina u regiji posluje na području Mađarske, Rumunjske i Grčke. (Bankamagazin)