Ekstrakt zelenog čaja i hijaluronska kiselina kao optimalna prevencija starenja kože.

Milijun je razloga zašto volimo život u gradu – od omiljene pjesme koju slušamo dok šećemo ulicama do raznih događanja koje susrećemo na svakom koraku. Dobar posao, bliski prijatelji, najbolji dućani i klubovi, restorani ili omiljeni fitness studio: sve je na dohvat ruke. No, tamo gdje je velika koncentracija ljudi, velika je i koncentracija ispušnih plinova, čestica prljavštine i zagađenja iz okoliša koji negativno djeluju na kožu. Suhi zrak i klimatizirani prostori, monitori kompjutera i neuredni životni stil uništavaju ljepotu naše kože. Ona na ove podražaje reagira preranim starenjem, iritacijom, neuglednim na mrljama koži, nedostatkom sjaja i općenitom neravnotežom.

Nova NIVEA URBAN SKIN linija proizvoda za njegu kože sastoji se od dnevne zaštitne kreme, noćne kreme i maske za dubinsko čišćenje pora, a osmišljena je kako bi optimalno zadovoljila sve potrebe kože izložene gradskom zraku. Ona štiti, djeluje na negativne posljedice djelovanja okoliša i pomaže u regeneraciji kože. Proizvodi za njegu kože ove linije istovremeno djeluju kao zaštitni sloj i prirodni mehanizam zaštite kože: pomažu koži da se zaštiti i obrani od djelovanja štetnih utjecaja iz okoliša.

URBAN SKIN proizvodi za njegu kože koriste snagu organski uzgojenog zelenog čaja i hijaluronske kiseline. Ovi sastojci, poznati po sposobnosti vezanja slobodnih radikala i kao visoko učinkoviti antioksidansi, na različite načine blagotvorno djeluju na kožu.
Uz njih, Licochalcon A – poseban, prirodan antioksidans – kožu štiti od oksidativnog stresa uzrokovanog onečišćenjem iz okoliša. Ovaj vrijedni sastojak kožu “čuva” od stresa uzrokovanog zračenjem iz monitora naših kompjutera, a koži srodna pH vrijednost održava njenu fiziološku ravnotežu. URBAN SKIN dnevna krema osigurava intenzivnu hidrataciju kože do 48 sati. Formula njege kože s ekstraktom organskog zelenog čaja i hijaluronskom kiselinom, te zaštitnim faktorom 20, osigurava pouzdanu zaštitu od UVA zračenja i sprječava prerano starenje kože.

Testiranja su pokazala kako antioksidansi sadržani u URBAN SKIN DETOX noćnoj kremi za njegu lica – uključujući visoko učinkoviti bioflavonoid alfa-glukozil-rutin dobiven iz biljaka – osnažuju zaštitnu funkciju kože. Nakon samo jednog tjedna redovitog korištenja, koža je bolje zaštićena od slobodnih radikala iz okoliša.