VijestiSvijetU Kölnu održana 34. Anuga

U Kölnu održana 34. Anuga

Nastupilo je ukupno 16 hrvatskih tvrtki, a među njima 11 u organizaciji Hrvatske gospodarske komore te pet izlagača samostalno

Međunarodni sajam svjetskog prehrambenog tržišta Anuga i ove je godine potvrdio da je vodeći događaj i nezaobilazno mjesto za sve dionike prehrambene industrije.

Od 7. do 11. listopada u Kölnu posjetilo ga je 160.000 posjetitelja iz 187 zemalja. I ove godine organizator nacionalnog predstavljanja hrvatskih prehrambeno-prerađivačkih tvrtki je Hrvatska gospodarska komora.

“Nastup na Anugi je kao i obično ispunio svoje ciljeve. Tvrtke su ostvarile planirane poslovne kontakte, a tek će vrijeme pokazati njihovu kvalitetu. Bez obzira na sve suvremene načine komunikacije, internet, društvene mreže i sl., sajmovi su i dalje izrazito bitni prvenstveno iz razloga jer je to mjesto susreta s postojećim partnerima iz čitavog svijeta, a naravno i prilika za stjecanje novih. Dokaz tome je i činjenica da je ukupna izložbena površina na Anugi rasprodana i do godinu dana prije održavanja samog sajma”, rekla je Jasminka Dukić iz Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK.

U sklopu specijaliziranog sajma smrznute hrane Anuga Frozen Food pored velikih europskih proizvođača poput Belgije, Francuske, Grčke, Italije, Nizozemske i Portugala, predstavili su se i proizvođači iz Hrvatske – Mlinar i Stil pekarna. Segment smrznute hrane jedan je od vodećih trendova u prehrambenoj industriji.

Sajam delikatesa Anuga Fine Food jedan je od najposjećenijih specijaliziranih sajmova u sklopu Anuge. Na zajedničkim nacionalnim štandovima sudjeluje velik broj zemalja koji predstavljaju svoje tipične prehrambene proizvode.

Šesti put za redom, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Hrvatska ima svoj nacionalni paviljon na kojem se predstavljaju tvrtke: Apimel, Arbacommerce, Čakovečki mlinovi, Hermes International, Mygros, Prodan Tartufi, Pršut Voštane, Ragusa i Uje. U istom paviljonu samostalno je nastupila tvrtka Zigante tartufi.

“Izrazito smo zadovoljni našim prvim nastupom na sajmu Anuga te početnim upitima, naročito za bučino ulje i specijalne vrste brašna koje su oduševile Europljane. Očekujemo da će dio upita rezultirati i konkretnim poslovima u bliskoj budućnosti”, rekao je jedan od izlagača, Marko Štefulj, rukovoditelj prodaje Čakovečkih mlinova.

Osim Zigante tartufa, još četiri hrvatska izlagača nastupila su samostalno u svojim pripadajućim segmentima. Tako je u sklopu izložbe “Meso i mesni proizvodi” nastupila osječka tvrtka Žito, Obala grupa predstavila se u segmentu “Pića”, OPG Bogadi nastupio je u sklopu izložbe “Organic Market”, dok se u segmentu “Kruh i slastice” predstavila velikogorička tvrtka New Bakery.

Uz domaće, na sajmu je bilo više od 7.400 izlagača iz više od 100 zemalja, koji su se predstavili na 10 stručnih sekcija sajma: Fine Food, Drinks, Chilled Food, Meat, Frozen Food, Dairy, Bread & Bakery i Hot Beverages, Organic, CateringTec i RetailTec.

Najnovije objave

Grupa Podravka u prvih šest mjeseci 2024. značajno povećala prihode od prodaje i dobit

Prihodi su porasli za 34,1 milijun eura na 380,4 milijuna eura, a neto dobit iz poslovanja iz koje su isključene jednokratne stavke gotovo 50...

izlog

Zonin: Višestoljetna tradicija u vinarstvu

Utemeljeni prije više od 200 godina, vinogradi obitelji Zonin rasli su zajedno s talijanskim vinskim sektorom. Sedma generacija obitelji Zonin daje strastveni doprinos stvaranju...