Trgovački lanac Bingo ulazi u završnu fazu radova na izgradnji i opremanju modernog logističko-distributivnog centra u Sarajevu vrijednog više od 40 milijuna KM.

Ukupna površina novog objekta od preko 27.000 četvornih metara jednaka je veličini četiri nogometna stadiona, što ga čini jednim od najvećih distributivnih centara u regiji. U njegovoj izgradnji angažirano je više od 30 domaćih izvođača radova.

Skladišnu mehanizaciju, transportna vozila i ostalu prateću logističku strukturu će koristiti ukupno 296 uposlenika, koliko će ih biti do kraja 2025. godine, kada je planirana puna iskorištenost projektiranih kapaciteta.

Centar će postaviti nove standarde u brzini distribucije, što će za krajnje kupce značiti dovoljne količine i garantiranu svježinu voća i povrća.

Predviđena je izgradnja i namjenskih komora s kontroliranom temperaturom za potrebe skladištenja svježeg voća i povrća, kao i duboko zamrznutih proizvoda. Prostorni kapacitet optimalno je iskorišten, i u skladu sa standardima distributivnih skladišta trgovačkih lanaca u Europi i regiji.

Logističkim procesima će se upravljati s interno razvijenim softverima, namjenski projektiranim za specifičnosti skladišnih i transportnih procesa unutar Bingo lanca opskrbe, a u skladu sa svim standardima unutar ovog poslovnog sektora.

Otvorenje centra planirano je početkom 2023. godine. Ovim projektom Bingo će osigurati kontinuitet brze opskrbe svojih skoro 230 maloprodajnih objekata u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Bingo je nedavno postao većinski (94,17posto) vlasnik TP Distributivni centar Sarajevo preuzevši udjele koje su prodali Violeta Grude, Denix Srebrenik i Bony Tuzla za oko 9,5 milijuna KM.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!