bavaria-033bavaria-025Bavaria, najveći neovisni europski proizvođač piva, 8. travnja predstavila je svoj novi vizualni identitet. U industriji u kojoj dominiraju okrugle boce piva, Bavaria je prvi pivski brend u svijetu koji je predstavio bocu u obliku trokuta.

“Ovo je važan korak za budućnost brenda. Novi izgled u kojem koristimo oblik trokuta ukorijenjen je u povijesti naše 300 godina stare obiteljske kompanije i naglašava našu ulogu izazivača u inovativnosti na iznimno kompetitivnom tržištu proizvodnje piva. Ovime potvrđujemo da Bavaria namjerava i dalje biti predvodnik trendova s visokokvalitetnim proizvodima”, kazao je prilikom predstavljanja novog vizualnog identiteta Frank Swinkels, član Uprave kompanije i član Swinkels obitelji koja je vlasnik Bavarije u sedmoj generaciji.

Osvježeni vizualni identitet brenda Bavarije predstavljen je lani na nizozemskom tržištu, a sada je došlo vrijeme da se isto učini i u 130 zemalja u svijetu, ističu iz tog nizozemskog proizvođača piva.

Svjetsko lansiranje novog vizualnog identiteta počelo je krajem prošle godine u jugoistočnoj Europi, Velikoj Britaniji i Irskoj. Ove godine nastavlja se predstavljanje u Italiji, Španjolskoj i Francuskoj, a potom slijede Rusija i Bliski Istok.

“Kampanja koja obuhvaća ovoliko zemalja nikad prije nije bila provedena u pivskoj industriji. Osim novog izgleda boce, čaše, limenki i sanduka, naši barovi i restorani diljem svijeta također će biti usklađeni s novim vizualnim identitetom”, naglašavaju iz Bavarije.

Ljubitelji piva od sada Bavariju mogu prepoznati i samo držeći Bavaria bocu ili čašu u ruci. Vrh boce i dno čaše su sada u specifičnom obliku trokuta. Novi oblik je revolucionaran na međunarodnom tržištu jer u pivskoj industriji dominiraju okrugle boce. U skladu s novim vizualnim identitetom Bavaria je za barove i restorane pripremila točionike za pivo i podmetače u obliku trokuta.

Svi Bavaria proizvodi sadrže simbol kompasa koji predstavlja neovisnost Bavarijinog poslovanja. Igla koja pokazuje jug dodatno naglašava da kompanija s juga Nizozemske u budućnosti i dalje namjerava slijediti svoj inovativni oblik poslovanja.

Bavaria će biti još prepoznatljivija po plavoj boji koja se na Bavaria sanducima u Nizozemskoj koristi od 1972. godine, a ova jedinstvena boja razvijena je posebno za Bavariju i smatra se iznimno prepoznatom od strane kupaca, ističe se u priopćenju.

Bavaria logoO kompaniji
Bavaria je druga najstarija obiteljska kompanija u Nizozemskoj i ukupno broji oko 1000 zaposlenika. Obitelj Swinkels vodi kompaniju već sedmu generaciju, a proizvodnju piva temelji na jedinstvenom obiteljskom receptu, što im je omogućilo da sačuvaju najbolju kvalitetu piva još od 1719. godine. Najbolji sastojci temelj su kvalitete piva. Upravo zbog toga se Bavaria pivo proizvodi s čistom izvorskom vodom, dok se ječmeni slad uzgaja u vlastitoj proizvodnji.

Nizozemsko pivo u svijetu je prepoznato kao vrhunski proizvod. Bavaria je drugi najveći neovisni proizvođač piva u Nizozemskoj, ali i drugi najveći izvoznik nizozemskog piva. Ukupno 65 posto od 6,5 milijuna hektolitara Bavarijinog piva izvozi se na strano tržište, odnosno u 130 zemalja. Na Bliskom Istoku i u brojnim zemljama zapadne Europe Bavaria je posebno popularna po bezalkoholnom pivu, dok je u Francuskoj uspjela zauzeti jedinstvenu poziciju s popularnim 8.6 pivom.

Bavaria
Pogledajte galeriju fotografija s predstavljanja novog vizualnog identiteta Bavarije na hrvatskom tržištu: