Dalibor Matanic i Almir Okanovic zajedno s glumackom ekipomRedatelj Dalibor Matanić i glavni kreativni direktor agencije BBDO Zagreb Almir Okanović novim spotom najavili nacionalnu kampanju Grupacije proizvođača piva, slada i hmelja HGK-a i Ministarstva zdravlja koja poziva na nužnost poštivanja zakona o zabranjenoj konzumaciji i prodaji alkoholnih pića osobama mlađim od 18 godina

Da je bitno ponekad djeci reći ne dobro znaju poznati redatelj Dalibor Matanić i glavni kreativni direktor agencije BBDO Zagreb Almir Okanović koji su okupili mladu glumačku ekipu na snimanju spota u povodu nacionalne kampanje Uključi savjest – ponekad djeci treba reći ne.

Ovom kampanjom, koju je pokrenula Grupacija proizvođača piva, slada i hmelja Hrvatske gospodarske komore u partnerstvu s Ministarstvom zdravlja, želi se upozoriti na nepoštivanje zakona o zabranjenoj konzumaciji i prodaji alkoholnih pića osobama mlađim od 18 godina.

A kako bi što vjernije dočarali dobro znani scenarij žicanja cuge u klubu, na ulici ili garaži, Matanić i Okanović glavnu ulogu u spotu prepustili su upravo onima koji se najčešće susreću s ovim aktualnim društvenim problemom – maloljetnicima i prodavačima alkoholnih pića.

“Veseli me biti dijelom ekipe koja surađuje na društveno odgovornoj kampanji Uključi savjest. Na setu spota glumačka se ekipa odlično uživjela u svoje uloge i uspješno simulirala scenarij žicanja cuge u nekoliko situacija. S namjerom da igramo na kartu savjesti svih članova društva, tinejdžere smo snimili kako se direktno obraćaju onima koji se nalaze u poziciji da omoguće alkohol maloljetnicima. Vjerujem da smo u tome uspjeli jer je klincima zaista ponekad potrebno reći ne”, izjavio je Matanić koji se zajedno s Okanovićem i ostatkom ekipe odlično zabavljao tijekom samog snimanja.

Snimanje ovog spota samo je jedno u nizu aktivnosti u sklopu kampanje Uključi savjest – ponekad djeci treba reći ne koja će trajati sve do kraja godine. Uz televizijski spot koji počinje s emitiranjem 15. studenoga, kampanja će se provoditi na ukupno tisuću prodajnih mjesta i kafića u cijeloj Hrvatskoj gdje će se educirati zaposlenici uz istaknute vizuale kampanje.