Novim vizualnim identitetom GEFCO naglašava nove ambicije nedavno transformirane grupe

GEFCO, globalni pružatelj usluga industrijskog lanca opskrbe i europski lider u automobilskoj logistici, unaprijedio je svoj vizualni identitet s novim logotipom i sloganom.

Novi slogan Partners, unlimited odražava ambiciju Grupe za osnaživanjem suradnje s partnerima i klijentima u cilju stvaranja veće vrijednosti diljem globalnog opskrbnog lanca. U narednim će godinama GEFCO ostvarivati rast i kroz međunarodna širenja i inovacije, pri čemu će neprestano nastojati ići korak dalje na tržištu koje se brzo mijenja.

Od promjene vlasničke strukture 2012. godine GEFCO je ojačao svoje aktivnosti kako bi pokrivao širok raspon usluga, od prijevoza tereta cestom, zrakom, željeznicom i morem do logistike četvrte strane (4PL). Obećanje je tvrtke klijentima osloboditi ih tereta logistike i pomoći im u preobrazbi njihovog opskrbnog lanca u lanac vrijednosti.

S tim ciljem tvrtka razvija nove aktivnosti, kao što je poslovni segment industrijskih usluga GEFCO Industrial Services, koji upravlja visokovrijednim operacijama s modularnim podsklopovima u klijentovim proizvodnim pogonima.

Uz zadržavanje značajnog obujma poslovanja s grupom PSA, svojim povijesno važnim klijentom, GEFCO je proširio svoj portfelj klijenata na automobilskom tržištu te se otvorio i drugim industrijskim sektorima – zrakoplovstvu, proizvodnji, teškoj opremi, energiji, prirodnim znanostima i zdravstvu, modi, robi široke potrošnje, hrani i elektronici. Ti sektori danas čine trećinu ukupnih prihoda GEFCO-a.

GEFCO je ujedno proširio svoj globalni utjecaj na 60 zemalja diljem svijeta. S 13.000 zaposlenika i više od 90 zastupljenih nacionalnosti, Grupa GEFCO danas posluje na 300 lokacija u cijelom svijetu.

Organski rast tvrtke prati i snažan vanjski rast. Naročito je integriranje tvrtke IJS Global 2015. godine omogućilo GEFCO-u da osnaži ponudu usluga teretnog prijevoza i učvrsti svoju prisutnost u Kini, jugoistočnoj Aziji i Sjedinjenim Američkim Državama.

Nedavno je, u siječnju 2018., Grupa GEFCO kupila španjolsku tvrtku GLT kako bi ojačala svoj položaj na rastućem uvozno-izvoznom tržištu na ruti Europa-Maroko. Grupa će nastaviti sa strategijom ciljanih akvizicija, čije ostvarenje potpomaže izvanredno čvrsta financijska situacija.

GEFCO-ov novi vizualni identitet rezultat je opsežnog dvogodišnjeg projekta istraživanja tvrtkine DNA radi jasnijeg razumijevanja čimbenika koji brend čine jedinstvenim u očima klijenata i partnera. U samoj je srži te jedinstvenosti kultura koju u tvrtki nazivaju Infinite Proximity, uz snažnu predanost izgradnji dugoročnih suradnji s ciljem zadobivanja povjerenja i stvaranja više vrijednosti kroz opskrbni lanac.

Luc Nadal, predsjednik Uprave Grupe GEFCO, istaknuo je: „Naša otvorenost, zajedno s našom sposobnosti da slušamo i učimo od naših partnera, pokazuje da uvijek ulažemo dodatne napore i idemo korak dalje. To se odražava u našem novom vizualnom identitetu, s novim logotipom i sloganom. Žuti okvir s našim imenom predstavlja prozor u svijet, dok naš novi slogan ‘Partners, unlimited’, izražava našu ambiciju i potvrđuje predanost našim klijentima i partnerima.”

Riječ „Partners“ odražava mentalitet partnerske suradnje pod kojim GEFCO gradi odnose sa svojim ekosustavom (klijentima, dobavljačima i zaposlenicima), temeljene na bliskosti i zajedničkom rastu. Riječ „Unlimited“ izražava nastojanje tvrtke da neprekidno pomiče granice u smislu stručnosti, geografskog dosega, održivog rasta, kreativnosti… i, naravno, inovacija!

GEFCO djeluje u okruženju koje se neprestano mijenja, potrebe klijenata i geografske značajke tržišta brzo se razvijaju, socijalni i ekološki propisi sve su složeniji, a digitalne tehnologije radikalno transformiraju proizvodne procese i način života potrošača.

GEFCO već nekoliko godina u svoje upravljanje lancem opskrbe integrira nove tehnologije. U ponudi usluga visoke vrijednosti tvrtki naročito pomaže Internet stvari (IoT), posebno u pogledu sljedivosti, dok big data, podatkovna masivnost, olakšava planiranje i optimiranje logistike te donosi uštedu i pogodnosti za okoliš.

Kako bi udovoljio potrebama klijenata koji sve više traže visoko personaliziranu uslugu, GEFCO je u novije vrijeme razvio uslugu My Car is There (Moj auto je stigao), koja s pomoću mobilne aplikacije omogućava krajnjim korisnicima upravljanje dostavom njihovih novih automobila.

Kako bi oslobodila kreativnu energiju u GEFCO-u, Grupa pokreće Innovation Academy (Akademiju inovativnosti), s ciljem prepoznavanja inovativnih projekata zaposlenika i osiguravanja odgovarajućih resursa za poticanje njihovog razvoja.

U praćenju inovacija GEFCO primjenjuje pristup „isprobaj i nauči“, što uključuje „čiste“ motore, robote za skladišta i 3D-ispis rezervnih dijelova. Naposljetku, Grupa je uključena u proces dijeljenja inovacija kroz suradnju s akceleratorima i inkubatorima te izravno sa start-upovima, školama i laboratorijima. Takav suradnički pristup omogućit će GEFCO-u rast u najraznovrsnijim područjima, kao što su dijeljenje prijevoza, e-carpooling i online servisi za održavanje/popravak za potrošače.

Luc Nadal je zaključio: „Tržište opskrbnog lanca nastavit će svoju spektakularnu preobrazbu. Nova rješenja radikalno dinamiziraju automobilsko tržište – danas električni motori, sutra vodikovi motori i u ne tako dalekoj budućnosti dijeljena/autonomna vozila. Moramo biti korak ispred ugradnjom ovih inovacija i ponudom najboljih tehničkih rješenja našim klijentima u pravo vrijeme i po pravoj cijeni. Na neki način, mijenjat ćemo svoj pristup s odgovaranja na promjene na upravljanje inovacijama kako bismo promjene mogli učinkovito predvidjeti. Naš novi slogan odražava našu predanost stalnom pomicanju granica i našu težnju da ustrajemo na putu izvrsnosti i rasta.“