Grupa Asseco South Eastern Europe, (WSE: ASEECOSEE, ASE) objavila je financijske rezultate za četvrto tromjesečje i cijelu 2016. godinu prema kojima je kompanija zabilježila rast prihoda od prodaje od 24 %, odnosno 12 % u usporedbi s istim razdobljima u 2015. godini

Sve poslovne jedinice Grupe ASEE izvijestile su o povećanju prihoda od prodaje u četvrtom tromjesečju 2016. Najveći rast ostvarila je poslovna jedinica Plaćanja, čak do 37 % u usporedbi s posljednja tri mjeseca 2015. godine, dostigavši iznos od 12,9 milijuna eura.

Veći prihodi od prodaje došli su većinom iz dijelova odgovornih za održavanje bankomata i POS uređaja u Rumunjskoj, Srbiji i Makedoniji. U Srbiji je ChipCard, odgovoran za obradu kartica, dodatno pridonio razini prihoda od prodaje.

Četvrto tromjesečje 2016. bilo je vrlo dobro za poslovnu jedinicu Bankarstva. Prihod od prodaje u bankarstvu narastao je za preko 22 % u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine i ukupno je iznosio 11 milijuna eura.

Najveće prihode ostvarila su rješenja za autentifikaciju i mobilna rješenja koja prodaje ASEE u Hrvatskoj. Prihodi od prodaje u poslovnoj jedinici Integracije sustava iznosili su 17 milijuna eura u četvrtom tromjesečju, što je porast od 18 % u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine. Veći prihodi većinom su došli iz dijela odgovornog za dostavu softvera i infrastruktura drugih proizvođača i za integracijske usluge u Makedoniji, Srbiji i Rumunjskoj.

Solidno četvrto tromjesečje 2016. pridonijelo je dobrim cjelogodišnjim rezultatima. U zadnja tri mjeseca 2016. primijetili smo velik interes za naša rješenja za autentifikaciju i mobilna rješenja kao i vlastitu objedinjenu platformu Digital Edge koja bankama omogućuje digitalnu transformaciju. Također mi je bilo drago vidjeti povećanu potražnju za našim Live rješenjem za kontaktni centar koje smo prodali, između ostalih, tunelu Eurasia koji spaja europski i azijski dio Istanbula – komentirao je Piotr Jeleński, predsjednik Upravnog odbora Asseco South Eastern Europe S.A.

Operativna dobit u četvrtom tromjesečju (EBIT – zarada prije kamata i poreza) iznosila je 4,6 milijuna eura, što je porast od 37 % u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine.

Operativna profitabilnost Grupe ASEE za četvrto tromjesečje 2016. iznosila je 11 %.

Neto zarada Grupe ASEE u četvrtom tromjesečju ukupno je iznosila 4,6 milijuna eura i bila je za 78 % viša u usporedbi s posljednja tri mjeseca 2015.

Kompanija je objavila vrijednost nedovršenih usluga za 2017. u iznosu od 79,1 milijuna eura, što je porast od 2 % u usporedbi s prethodnom godinom.