Centar za rehabilitaciju Silver iz Zagreba, Konjički klub Eohippus iz Vinkovaca, Osnovna škola Stjepan Ilijašević iz Oriovca te Udruga mladih Re-Volt, Delnice projekti su za koje će se prikupljati donacije u sklopu humanitarne kampanje Jana “Voda s porukom” za 2015. godinu.

Ornela Sare_Sanja Dolezal_Iva Balent_Bruno Simlesa_Latica IvanisevicČlanovi žirija, kojeg čine pjevačica i voditeljica, Sanja Doležal, književnik i voditelj, Bruno Šimleša, life coach trenerica po metodi Louise Hay, Ornela Šare te Iva Balent, direktorica marketinga koncerna Agrokor i Latica Ivanišević, rukovoditeljica brand menadžmenta u Jamnici, rado su odazvali pozivu za sudjelovanjem u odabiru najboljih od više od 150 pristiglih projekata.

Među zanimljivim i vrijednim projektima izabrani su oni za koje se smatra da svojom kvalitetom i vizijom mogu zadovoljiti sve tražene kriterije,a to su:

– volonterski Konjički klub Eohippus iz Vinkovca svojim projektom “Ploveći na leđima konja” uz pomoć donacije doprinijeti razvoju djece s posebnim potrebama. Jahanje konja povećava im pokretljivost zglobova, smanjuje spazam mišića te ujedno povećava socijalizaciju i smanjuje izoliranost, čime se u konačnici povećava kvaliteta njihova života.

– OŠ Dr. Stjepan Ilijašević iz Oriovca projektom “Zdravlje dolazi s hranom” usmjeriti djecu na edukaciju o važnosti zdrave prehrane djece školske dobi, doprinoseći postavljanju zdravih temelja za razvoj djece.

– Brinući o prirodi i čistoći okoliša te važnosti vode Udruga mladih Re-Volt iz Delnica prikupljanjem virtualnih kapljica za projekt “Potok naše mladosti” doprinijet će očuvanju prirode i prirodnih izvora pitke vode, a uređenjem okoliša osigurat će se dodatan prostor za ugodan boravak u prirodi.

– Centar za rehabilitaciju Silver iz Zagreb projektom “Prvi koraci su najvažniji” biti će usmjeren na pomoć slijepim i slabovidnim osobama te doprinositi unapređenju i razvoju programa socijalizacije pasa pomagača.

O samoj realizaciji pojedinog projekta i ove će godine odlučivati građani, odnosno svi oni koji na redizajniranoj web stranici  poklone svoje kapljice projektu koji im se sviđa. Prikupljanje kapljica je već počelo za prvi od četiri odabrana projekta, i to za Centar za rehabilitaciju Silver iz Zagreba. Osim prikupljanja kapljica na stranici će se moći pronaći sve novosti i važne informacije vezane uz ovaj hvalevrijedan projekt.

Jana “Voda s porukom” traje već treću godinu zaredom, a u ovogodišnjem natječaju, koji je trajao od 20. veljače do 20. ožujka, bile su određene četiri kategorije za koje su se mogli prijaviti projekti i to: Volonteri, Radionice osobnog razvoja, Ekološka osviještenost te Socijalizatori. Pravo na prijavu imali su svi koji su vjerovali da imaju kvalitetan projekt i za koji su smatrali da će se uklopiti pod egidom “Mijenjam sebe, mijenjam svijet”.

PROMO