U humanitarnoj akciji Lidla i Hrvatskog Caritasa prikupljeno je više od 65.000 proizvoda

Svečanom konferencijom za medije danas je u Hrvatskom Caritasu u Zagrebu završena velika humanitarna akcija “Pomagati je lako!” koju su zajednički provodili trgovački lanac Lidl Hrvatska i Hrvatski Caritas.

Na konferenciji je objavljeno da je u ovoj plemenitoj akciji na nacionalnoj razini prikupljeno čak 65 tisuća proizvoda, a predstavnici Lidla i Caritasa osvrnuli su se na četiri godine dugu suradnju i mnoge uspješne humanitarne projekte. Također, Lidl je ovom prilikom dodatno uručio donaciju u vrijednosti 100.000 kuna, kako bi siromašnim obiteljima božićne blagdane učinio što ugodnijima.

“Božićni blagdani posebno su osjetljivo vrijeme za sve naše sugrađane kojima je prijeko potrebna pomoć, i zato svi moramo brinuti o tome da im pomognemo koliko možemo. Naši kupci pokazali su iznimnu osjetljivost i ove godine prikupili rekordan broj proizvoda za siromašne, pokazavši još jednom da je pomagati uistinu lako. Nadamo se da će i naša dodatna donacija doprinijeti njihovim što ugodnijim blagdanima”, poručili su iz Uprave Lidla.

O rezultatima i uspješnosti provođenja ovogodišnje akcije “Pomagati je lako!”, ali i o dugogodišnjoj suradnji Lidla i Hrvatskog Caritasa kroz druge projekte, na tiskovnoj su konferenciji govorili predsjednik Uprave Lidl Hrvatska Boris Lukšić, ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Caritasa Zadarske nadbiskupije vlč. Ivica Jurišić, ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar i tajnica Caritasa Gospićko-senjske biskupije Ivana Bilen.

Velika humanitarna akcija “Pomagati je lako!” i ove se godine provodila na nacionalnoj razini prikupljanjem prehrambenih i higijenskih proizvoda, a uključivala je sve Lidlove trgovine u Hrvatskoj (84) i sve nad/biskupijske Caritase (17).

Pomoć je usmjerena ustanovama poput primjerice Pučke kuhinje Šibenske biskupije, Centra za prihvat beskućnika u Osijeku, Doma umirovljenika u Velom Lošinju, Caritasove kuće Vukomerec, dječjeg doma u Brezovici, ali i obitelji s više djece, teško bolesnim članom ili bez zaposlenih, invalida, umirovljenika.

Osim ove akcije, Lidl već četiri godine s Caritasom surađuje u projektu “Socijalna košarica – podjela pomoći u naravi”, kojim se Lidlovim prehrambenim i drugim proizvodima u tzv. “socijalnim dućanima” u Gospiću i Zagrebu (Gajnice) pomaže najpotrebnijim građanima u osiguravanju osnovnih životnih potreba.

U povodu završetka ovogodišnje akcije “Pomagati je lako!”, Lidl Hrvatska na konferenciji je simbolično uručio dodatnu donaciju u vrijednosti 100.000 kuna u proizvodima, usmjerenu korisnicima pomoći nad/biskupijskih Caritasa.

“Zahvaljujem Lidlu Hrvatska u ime mreže Caritasa u Hrvatskoj na ovom daru. On zorno odražava duh zajedništva u pomaganju i nacionalni karakter ove naše zajedničke akcije. Kad je najteže, jedni smo drugima potrebni najviše”, poručio je mons. Fabijan Svalina.