Finale studentskog natjecanja kompanije Henkel pod nazivom “Henkel Innovation Challenge” održano je 25. veljače, a Tim RIT hrvatski je državni pobjednik te će predstavljat će Hrvatsku na finalu natjecanja inovatora u Düsseldorfu, priopćeno je iz Henkela.

Daren Perinčić  i Dominik Benger s Rochester Institute of Technology osvojili su žiri svojom inovativnom idejom H Design – Taft lak za kosu koji će pomoću aplikacije za mobitel pojednostaviti njegu i styling kose, te će stoga predstavljati svoju državu na međunarodnom finalu u Düsseldorfu u Njemačkoj.

U Düsseldorfu će se susresti s najboljim timovima iz ostalih 29 država koje sudjeluju u ovom međunarodnom natjecanju inovatora.

Ukupno 18 studenata iz Hrvatske predstavilo je inovativne koncepte za 2050. godinu na hrvatskom državnom finalu. Zadatak sudionika u državnom finalu natjecanja inovatora “Henkel Innovation Challenge” bio je da primjene slogan “Izradi. Nauči. Usavrši se.” na razvoj koncepta inovativnog proizvoda ili tehnologije za jedno od Henkelovih poslovnih područja: Proizvodi za pranje rublja i kućanstvo, Beauty Care ili Ljepila i tehnologije.

Studenti s različitih sveučilišta prijavili su svoje inovativne ideje u timovima od dva studenta. Žiri sastavljen od Henkelovih menadžera iz različitih poslovnih divizija ocijenio je njihove ideje i prezentacije.

Međunarodno finale koje će se održati u Düsseldorfu u Njemačkoj od 31. ožujka do 3. travnja 2014. Tri pobjednička tima iz međunarodnog finala upoznat će predsjednika Uprave društva Henkel Kaspera Rorsteda i dobiti još jednu nagradu: pobjednički će tim dobiti kartu za put oko svijeta u vrijednosti od 10.000 eura, drugoplasirani tim dobit će nagradu u vrijednosti od 4000 eura, a trećeplasirani tim nagradu u vrijednosti od 2000 eura.