Osmu godinu za redom tvrtka Henkel uvrštena je u Dow Jones svjetski (DJSI World) i europski (DJSI Europe) indeks održivosti. Uvrštavanje u oba indeksa je još jedna potvrda poslovne izvrsnosti Henkela među vodećim tvrtkama u kategoriji sredstava za pranje i čišćenje domaćinstva. Indeks Dow Jones odnosi se na tvrtke koje slijede principe održivog razvoja u poslovanju, izvijestili su iz Henkela.

Indeks S&P Dow Jones i švicarska agencija RobecoSAM objavile su rezultate procjene održivosti za 2014. godinu.

Lista je temeljena na detaljnoj analizi korporativnog poslovanja, ekološkog i socijalnog učinka, praćenja izazova korporativnog upravljanja, standarda lanca opskrbe i radne prakse.

Svega 10% od 2.500 najvećih globalnih tvrtki uvrštene su u Dow Jones svjetski indeks održivosti, dok je samo 20% od 600 najvećih europskih tvrtki uvršteno u Dow Jones europski indeks održivosti.

“Rast svjetske populacije i konstantan rast potražnje čine neophodnim razdvajanje razvoja i kvalitete života od potrošnje resursa”, izjavila je izvršna potpredsjednica za ljudske resurse i predsjednica odbora održivosti tvrtke Henkel, Kathrin Menges.

“Na temelju našeg iskustva uvodimo nova rješenja koja će poticati održivi razvoj, dok u isto vrijeme nastavljamo s uspješnim razvojem poslovanja. Rezultati Dow Jones indeksa održivosti, kao i drugih globalnih lista potvrđuju da smo na pravom putu implementiranja naše ambiciozne strategije održivosti”, dodaje Menges.

Izvrsne rezultate Henkela na području održivosti prepoznale se brojne rejting agencije i tržišta kapitala. Tvrtka Henkel po treći put je uvrštena u indeks Stoxx ESG Leaders kao vodeća globalna tvrtka u području zaštite okoliša, životnog okruženja i upravljačkih kriterija.

Također, tvrtka je uvrštena u indeks Global Challenge od 2010. godine zbog svoje velike posvećenosti održivosti. Uključivanje tvrtke Henkel u tri nova indeksa Euronext Vigeo World 120, Europe 120, Eurozone 120 potvrđeno je po drugi put. Nadalje, Henkel je nositelj oznake Prime Status u procjeni održivosti Oekom, što je čini jednom od najboljih u sektoru.

Cilj tvrtke Henkel je do 2030. godine utrostručiti vrijednost koju stvara u odnosu na utjecaj na okoliš svojih proizvoda i usluga. Ovaj ambiciozni plan ima za cilj osigurati da društvo nastavi živjeti dobro i u skladu s okolišem.

Tijekom proteklih 11 godina tvrtka Henkel smanjila je potrošnju vode za 51%, potrošnju energije po toni proizvedenih proizvoda za 44% i otpad za 47% po toni proizvodnje. U istom razdoblju broj ozljeda na radu smanjen je za čak 90%.