olival-tekuci-sapun-sensitiveolival-tekuci-sapun-activeOlival u asortimanu nudi dvije vrste tekućih sapuna za intimnu njegu – Sensitive i Active.

Olival Sensitive i Olival Active tekući sapuni dolaze pakirani u bočicama od 200 ml. Olival Sensitive znatno je blaži po svom sastavu i namijenjen je osobama s osjetljivom kožom.

Olival Active ima snažnije djelovanje te je namijenjen osobama koje imaju više problema s prekomjernim znojenjem pa je samim time potrebnija i češća upotreba sapuna.

Na tržištu je popularniji Sensitive sapun, koji je i duže na tržištu, dok je Active lansiran početkom 2011. godine te je još uvijek relativno novi i manje poznat.

Olival sapuni dostupni su u ponudi svih većih trgovačkih lanaca, u drogerijama dm i Kozmo, bolje opskrbljenim ljekarnama te brojnim manjim prodajnim mjestima i privatnim trgovinama diljem Hrvatske.

“Kako u ovome trenutku nismo radili istraživanje tržišta, trenutno nemamo podataka o našem tržišnom udjelu, ali znamo da je rast prodaje naših proizvoda veći nego kod konkurentskih sapuna za intimnu njegu. Naime, rast brenda Olival u ovom segmentu premašuje 50%, što možemo zahvaliti kvaliteti samog proizvoda, kao i sve većoj potrebi za korištenjem proizvoda za intimnu njegu. Taj rast svakako je posljedica i brojnih marketinških aktivnosti provođenih u suradnji s trgovcima, poglavito u drogerijama dm i Kozmo”, navodi Darijo Čakanić, voditelj prodaje.

Trgovcima svoje proizvode iz Olivala preporučuju jer nude iznimno povoljan omjer cijene i kvalitete, a usto se radi o domaćem, hrvatskom proizvodu.

Potrošačima bi proizvod preporučili zbog današnjeg ubrzanog ritma života, neredovite prehrane i higijene, zbog čega vrlo često dolazi do oštećenja i negativnih promjena na koži i sluznicama. Prekomjerna upotreba sapuna, gelova ili vlažnih maramica može dovesti do isušivanja kože te može poremetiti acidobaznu ravnotežu organizma, što pogoduje razvoju gljivičnih infekcija koje su pogotovo neugodne ako zahvate intimne dijelove tijela.

Iz Olivala stoga svoje proizvode preporučuju potrošačima kako bi se uspješno zaštitili od navedenih infekcija. Napominju pritom kako je sastav proizvoda koji nude na tržištu pomno biran, a za primjer ističu čajevac koji je poznat kao najjači prirodni antiseptik te kamilicu koja umiruje i ublažava upale kože i sluznica.

Također se proizvod može koristiti kod peckanja i svrbeži uzrokovanih vanjskim faktorima, kod gljivičnih infekcija, za vrijeme antibiotske terapije, kod pojačanog znojenja ili poremećene hormonalne ravnoteže. Osim toga, proizvodi su ugodne teksture i blagog mirisa te će svaki potrošač biti zadovoljan jer ih može koristiti u dužem vremenskom razdoblju bez ikakvih nuspojava, poručuju iz proizvođača.

O novostima na tržištu kažu kako u ovom trenutku ne planiraju lansiranje novih proizvoda u kategoriji intimne njege.

“U ovoj godini održavamo promotivne aktivnosti gdje krajnjem potrošaču za kupovinu naših proizvoda poklanjamo unaprijed određen proizvod iz asortimana Olival. Sa svakim našim kupcem odrađujemo akcije sa sniženjima i popustima u letcima i katalozima, a ponajviše smo aktivni u proljeće i ljeto kada je i potražnja za našim asortimanom veća”, ističe Čakanić.