Kategorija oralne njege u posljednjih godinu dana bilježi pad komadne i količinske prodaje, dok se vrijednosno zadržala na istoj razini kao i godinu dana ranije.

Kategorija oralne njege obuhvaća četkice za zube, paste za zube i vodicu za ispiranje usta. Analizom nisu obuhvaćeni proizvodi za njegu zubnih proteza i konci za zube. Na ukupnom tržištu Hrvatske (bez diskontera) kategorija oralne njege u posljednjih godinu dana bilježi pad komadne i količinske prodaje, dok se vrijednosno zadržala na istoj razini kao i godinu dana ranije, a radi se o promatranom razdoblju od studenog 2017. do listopada 2018. godine. U strukturi vrijednosne prodaje ukupne skupine, dvije trećine nosi kategorija pasti za zube, 26% pripada četkicama dok 7% vrijednosnog prometa pripada kategoriji vodica za ispiranja usta.

 

 

 

 

 

 

 

Drogerije i tradicionalni formati trgovine nose 57% ukupne vrijednosne prodaje oralne njege, dok moderni formati (hipermarketi i supermarketi) sudjeluju s 43% u ukupnom prometu skupine. U posljednjih godinu dana, zaključno s listopadom 2018. godine, vodeća tri proizvođača nose 52,5% ukupne vrijednosne prodaje skupine kategorija dentalne njege, a oni su abecednim redom Colgate-Palmolive, GlaxoSmithKline i Unilever.