zubomobil-orbit-ftd-777Današnji posjet Zubomobila, prve hrvatske mobilne dentalne ambulante, OŠ Kajzerica u Zagrebu označio je kraj turneje koja se provodila u osnovnim školama diljem Hrvatske u sklopu projekta “Orbit daruje osmijeh”.

Ciljevi projekta, provedenog u suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine, bili su edukacija djece o važnosti dentalne higijene te provođenje preventivnih dentalnih pregleda, a Zubomobil je tu zadaću uspješno ispunio u preko 50 osnovnih škola u 5 hrvatskih regija.

Stručni tim sastavljen od doktora dentalne medicine i njihovih asistenata pregledao je više od 700 razreda i čak 180.000 dječjih zubića. Tijekom turneje prijeđeno je ukupno 9020 kilometara i podijeljeno 7000 Orbit poklon paketa.

Cilj projekta “Orbit daruje osmijeh” nije bio samo provođenje pregleda već i suzbijanje eventualnog straha od doktora dentalne medicine kod djece u opuštenoj i veseloj atmosferi Zubomobila. Poseban naglasak bio je stavljen na ruralna područja u kojima je, prema rezultatima prošlogodišnjeg Epidemiološkog istraživanja oralnog zdravlja u Republici Hrvatskoj, utvrđena najveća potreba za preventivnim aktivnostima. U ukupno šest škola djecu je iznenadio i ambasador projekta “Orbit daruje osmijeh”, Luka Bulić koji zaključuje: “Projekt je prošao odlično. Stvarno sam uživao s klincima i nadam se da im je pregled zubića sad ostao zabilježen kao zabavno iskustvo. Jako sam sretan što sam imao priliku biti dio ove kampanje!”.

zubomobil-orbit“Uistinu smo zadovoljni što smo ove godine posjetili 50 škola i darovali osmijeh brojnim osnovnoškolcima diljem zemlje. Nema većeg užitka od zaraznog dječjeg osmijeha, a ako naši preventivni pregledi i Orbit zubne karte sa stanjem dentalnog zdravlja urode i popravljenim dječjim zubićima, još ćemo više uživati u osmjesima koji su ne samo zarazni, nego i zdravi. Obogaćeni ovogodišnjim iskustvima već smo u planiranju projekta za iduću godinu kojim ćemo nastojati obuhvatiti škole koje ove godine nismo posjetili”, naglasila je Darja Šušteršič, u ime brenda Orbit.