25.2 C
Zagreb
Četvrtak, 18. srpnja 2024., 21:47
Tržišne komunikacijeOrbit "žvači jer to promjenu znači"

Orbit “žvači jer to promjenu znači”

Zvaci jer to promjenu znaciOrbit i Hrvatska komora dentalne medicine pokreću kampanju s ciljem podizanja svijesti o važnosti dentalne higijene

Potaknuti alarmantnim stanjem oralnog zdravlja djece i odraslih u Hrvatskoj, marka Orbit u suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine najavljuje kampanju pod nazivom “Žvači jer to promjenu znači” s ciljem podizanja svijesti o važnosti pravilne dentalne higijene, posebno kod najugroženije skupine – dvanaestogodišnjaka.

Prema istraživanjima Svjetske stomatološke organizacije (FDI World Dental Federation), KEP indeks oralnog zdravlja kod dvanaestogodišnjaka u Hrvatskoj iznosi 4,8.

Izraz KEP podrazumijeva kombinaciju karijesa, ekstrahiranih, odnosno izvađenih te popravljenih zubi. U većini europskih zemalja taj indeks je puno niži.

Jedan od uzroka lošeg oralnog zdravlja u Hrvatskoj je i taj što se već više od petnaest godina ne provode preventivni pregledi u osnovnim školama. Ti pregledi su od iznimne važnosti za pravovremeno prepoznavanje problema i edukaciju djece o važnosti oralnog zdravlja.

Kampanja “Žvači jer to promjenu znači” započinje početkom svibnja i traje do studenog 2015.godine. Kroz kampanju, uz pomoć Hrvatske komore dentalne medicine provest će se edukacija i dentalni pregledi po odabranim osnovnim školama u Hrvatskoj kao i sveobuhvatno istraživanje oralnog zdravlja nacije.

Najnovije objave

Povodom Svjetskog dana sladoleda Ledo otvorio Kornet želja

Posjetitelji su tijekom izložbe Kornetu želja prišapnuli svoje želje za povratkom nekih legendarnih sladoleda, ali i ponudili ideje za nove okuse Ususret Svjetskom danu sladoleda,...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...