Na današnjoj konferenciji za novinare Osječke pivovare Uprava Pivovare iznijela je aktualno stanje u poslovanju i izrazila nadu za skorim završetkom pregovora sa zaposlenicima i nastavkom poslovanja tvrtke.

osjecko-svijetlo-pivo-400Štrajkom u koji je 24. veljače stupio dio zaposlenika pivovare nakon neprihvaćanja uvjeta Kolektivnog ugovora kojeg su potpisali zaposlenici Pivovare udruženi u PPDIV, Osječka pivovara do danas je pretrpjela velike gubitke, stoji u današnjem priopćenju te tvrtke.

Prema podacima koje su na konferenciji za novinare iznijeli predsjednik Uprave Ivan Komak, voditelj proizvodnje Goran Gagula i voditelj ključnih kupaca Boris Matijaščić, zbog zabrane izlaska kamiona s robom i nemogućnosti ugovorenih isporuka, kao i nemogućnosti fakturiranja robe koja je ranije isporučena, pivovara je u samo 15 dana štrajka izgubila oko 5 milijuna kuna, odnosno, u robi, oko 4.100 hektolitara piva te 610 hektolitara soka koji nisu isporučeni kupcima.

Također se navodi da je obustavom punjenja stopirana proizvodnja dodatnih 5.600 hl piva i oko 100 hl sokova, dok je nerealizacija kuhanja za aktualne potrebe procijenjena na 10.000 hl. Što se pak tiče marketinške štete, procijenjena šteta nanesena u medijima za vrijeme štrajka procjenjuje se na 1,6 milijuna kuna, kažu u Osječkoj pivovari. (pd)