25.2 C
Zagreb
Četvrtak, 18. srpnja 2024., 22:26
VijestiZemljaOsnovana Udruga trgovine i logistike - UTIL

Osnovana Udruga trgovine i logistike – UTIL

U prostorijama trgovačkog centra Westgate održana je Osnivačka skupština Udruge trgovine i logistike (UTIL), nove interesne udruge koja okuplja tvrtke prehrambene i neprehrambene trgovine te logistike, sektora koji prirodno čine objedinjeni lanac.

Novoosnovanu Udrugu trgovine i logistike, koja će s radom započeti po upisivanju u Registar udruga RH, u ovom trenutku čini 12 tvrtki utemeljitelja koji predstavljaju važne dionike i lidere u maloprodaji i veleprodaji hrane i pića, trgovini namještajem, renomiranim modnim i sportskim brendovima te robom široke potrošnje, kao i u upravljanju trgovačkim centrima i logistici. Ciljevi rada UTIL-a su smanjenje troškova poslovanja industrije i održivi rast u skladu s ciljevima održivog razvoja poslovanja te unapređenje poslovnog i zakonodavnog okvira, kao i daljnja harmonizacija s najboljim EU praksama, objavljeno je iz Udruge.

Na sjednici Osnivačke skupštine za predsjednika UTIL-a je izabran Denis Čupić, vlasnik i predsjednik uprave F.O. Grupe, a za članove Upravnog odbora su izabrani član uprave Konzuma, Tomislav Kramarić, predsjednik uprave Emmezete, Slobodan Školnik, izvršni direktor Schenkera, Saša Baleta, te Ana Babić, direktorica LPP Hrvatska.

Na Osnivačkoj skupštini imenovana su i tri člana Savjeta Udruge, tijela koje nadzire njen rad: Stjepan Roglić, potpredsjednik Nadzornog odbora Orbico Grupe, Tomislav Bagić, predsjednik uprave Tiska, te Dinko Magazin, predsjednik Uprave Polleo Sporta.

“Osnivanjem i djelovanjem Udruge trgovine i logistike želimo povećati konkurentnost tvrtki u lancu opskrbe te omogućiti uspješnije poslovanje industrije koja po svojim godišnjim prihodima, broju zaposlenika i doprinosu u državni proračun predstavlja jednu od ključnih gospodarskih grana u Hrvatskoj. Sa svim dionicima i donositeljima odluka relevantnih za naše gospodarske djelatnosti te svim interesnim udruženjima želimo ostvariti konstruktivan i afirmativan dijalog, stavljajući na raspolaganje znanje i ekspertizu tvrtki članica s ciljem stvaranja uvjeta za dugoročno održiv i još uspješniji razvoj industrije. Danas se okupilo 12 tvrtki utemeljitelja, ali to je tek početak. Industriji trgovine i logistike je u kontekstu najavljenih izmjena i dopuna zakonskih regulativa, od Zakona o trgovini, uvođenja eura, pravedne regulacije e-trgovine itd., te u kontekstu značajnog povećanja troškova poslovanja itekako potrebna organizacija koja će biti fokusirana primarno na ove teme. Zato vjerujemo i nadamo se da će nam se po početku rada pridružiti i druge tvrtke iz našeg sektora, jer svi dijelimo iste izazove i probleme”, kazao je predsjednik Udruge trgovine i logistike, Denis Čupić.

Održanom Osnivačkom skupštinom pokrenuti su koraci za osnivanja udruge, a po upisu u Registar udruga Ministarstva rada i socijalne skrbi, Udruga će službeno započeti s radom.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Najnovije objave

Povodom Svjetskog dana sladoleda Ledo otvorio Kornet želja

Posjetitelji su tijekom izložbe Kornetu želja prišapnuli svoje želje za povratkom nekih legendarnih sladoleda, ali i ponudili ideje za nove okuse Ususret Svjetskom danu sladoleda,...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...