Suvremeni trgovačko-zabavni centar City Colosseum u Slavonskom Brodu svečano je otvoren danas u 13 sati, izvijestili su iz tog centra.

Novi trgovački centar, koji osim posjetitelja iz Slavonskog Broda i lokalne regije planira privući i kupce iz susjedne BiH, raspolaže s ukupnom bruto površinom od 50.000 četvornih metara te je otvorio 300 novih radnih mjesta.

Ukupna vrijednost investicije u City Colosseum je oko 53 milijuna eura i jedna je od najvećih koja će ove godine biti realizirana u Hrvatskoj.

Prve dane rada City Colosseuma obilježava i bogat zabavni program, a prilikom otvorenje predana je i donacija Centru za inkluzivnu podršku Slavonski brod za djecu s posebnim potrebama u visini od 20.000 kuna.

City Colosseum koncipiran je kao mjesto zabave, druženja i kupnje za sve generacije. Svojim bogatim i raznolikim sadržajima (na oko 23.000 četvornih metara neto) ovaj prvi suvremeni regionalni trgovački centar stvara novi stil života regije.

Prestižni i popularni brendovi čija ponuda je doskora izostajala u ovom kraju, poput C&A, H&M, NewYorkera, s.Olivera, Deichmanna, EXPERT-a, Plodina i drugih donose novu kulturu shoppinga.

CineStar vraća kino-predstave ne samo Slavonskome Brodu, već i cijeloj regiji, što će dodatno privući brojne posjetitelje iz drugih gradova. Velika dječja igraonica Twistera nudi nove oblike zabave za djecu, EXPERT donosi najsuvremenije kućanske uređaje i elektroniku, a najveće Plodine u regiji omogućuju nabavku namirnica i kućanskih potrepština i najizbirljivijim kupcima.

Udobnosti posjetiteljima City Colosseuma doprinose i velika besplatna parkirališta koja mogu primiti 1100 osobnih vozila. Gravitacijsko područje ovog trgovačkog centra procjenjuje se u krugu od oko 40 kilometara koje (sa stanovništvom Bosne i Hercegovine) broji gotovo 500.000 ljudi.

Naime, City Colosseum je odlično povezan s centrom grada od kojeg je udaljen nekoliko minuta vožnje. Cesta na kojoj se nalazi vodi prema zapadnom izlazu na autocestu A3, a prema jugu na granični prijelaz s Bosnom i Hercegovinom (od kojeg je udaljen nekoliko stotina metara).

Značajna je činjenica kako je granični prijelaz Slavonski Brod jedan od najfrekventnijih u Hrvatskoj s prometom od 7 milijuna putnika godišnje, među kojima je znatan broj onih koji ga svakodnevno prelaze dva puta, a tako i svakodnevno prolaze pored City Colosseuma.

Podzemna garaža prima 410 osobnih vozila. Imat će jedan ulaz i dva izlaza za vozila. S nadzemnim etažama povezuje ju nekoliko dizala i stubišta. Sa 600 mjesta na vanjskom parkingu ukupni broj parkirališnih mjesta City Colosseuma je 1100.

Prva (prizemna) etaža ima će 9564 četvorna metra prodajnih površina – od toga su na 787 četvornih metara ugostiteljski sadržaji, a šetnica 2369 četvornih metara. Dio najvećih prodavaonica prostire se na prvoj i drugoj etaži do kojih vode pokretne stube i dizala.

Druga etaža ima 10.507 četvornih metara prodajnih površina. Ugostiteljstvo zauzima 412 četvornih metara, a šetnice se prostiru gotovo isto toliko kao i na prvoj etaži – na 2350 četvorna metra.

Trećom etažom dominiraju zabavni i ugostiteljski sadržaji. Multipleks kino Cinestara Blitz prostire se na 922 četvorna metra i ima četiri dvorane s ukupno 520 sjedala.

Uz njega je restoran i casino koji se otvaraju uskoro (519 m²), te 458 četvornih metara ugostiteljskih objekata. Šetnice treće etaže imaju 584 četvorna metra i terasu s pogledom na Tvrđu i Slavonski Brod.

Prodavaonice u City Colosseumu

Moda
BROADWAY, DIADEMA (otvorenje uskoro), C&A, EUROPA 92, GALILEO, H&M, KIK, MANA MODA (otvorenje uskoro), NEW YORKER, NKD (otvorenje uskoro), S. OLIVER, SAMSONITE, TAKKO

Dječja moda
ONE 2 PLAY, ADAX (otvorenje uskoro)

Obuća
BOROVO (otvorenje uskoro), DEICHMANN, PLANET OBUĆA, PEKO (otvorenje uskoro), SHOOSTER

Modni dodaci i nakit
ZAKS

Ljepota i zdravlje
BIPA, MANDIS PHARM PLUS

Sport
SPORT VISION, FERIVI SHOP, HERVIS (otvorenje uskoro)

Prehrana
PLODINE, MLINAR

Dom
EXPERT, POSTELJINA.HR (otvorenje uskoro)

Multimedija i knjižare
V.B.Z.