Deloitte je i ove godine objavio otvaranje postupka prijave za uvrštenje na rang-listu pedeset najbrže rastućih tehnoloških tvrtki srednje Europe. Ovaj prestižni regionalni natječaj Deloitte provodi već 23. godine, a uključuje najbrže rastuće tehnološke tvrtke iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Bugarske, Češke Republike, Estonije, Hrvatske, Kosova, Latvije, Litve, Mađarske, Moldavije, Poljske, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Slovačke, Slovenije i Srbije.

“Drago mi je što ćemo i ove godine predstaviti i nagraditi naše najbolje tvrtke koje pokazuju izuzetan poduzetnički duh, smisao za inovacije i prodaju te veliku želju za uspjehom. Siguran sam da će na Deloitteovoj listi 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe, hrvatske tvrtke i dalje biti dobro zastupljene te pokazati kako i dalje imamo značajan utjecaj na kontinuirani razvoj tehnologije u našoj regiji”, rekao je Natko Sertić, glavni partner u Deloitteovu Odjelu poreznog i pravnog savjetovanja CE South regije i voditelj Fast 50 programa u Hrvatskoj.

“Ulazak na Fast 50 listu, a naročito plasman na istoj, potvrda nam je da smo se odlučili za dobru politiku razvoja tvrtke. Veseli nas da smo prepoznati kao vrlo uspješna tvrtka i da se naš trud isplatio. U periodu od dvije godine, s jedne zaposlene osobe, narasli smo na njih deset te i dalje rastemo i zapošljavamo”, istaknuli su Petar Gabud, Robert Drago Šinko i Marko Gabud, vlasnici Three of them, naše najbolje plasirane tvrtke u 2021. godini.

Više o Deloitteovom natječaju
Deloitteov Fast 50 program u Srednjoj Europi rangira 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki, bilo da se radi o javnom ili privatnom vlasništvu. Rangiranje se provodi na temelju prosječnog rasta koji je pojedina tvrtka ostvarila u periodu od 4 godine. U obzir ulaze sve tvrtke koje posluju u sljedećim (ili srodnim) industrijama: komunikacije, tehnologije zaštite okoliša, “fintech”, “hardware”, zdravstvo, farmaceutska industrija, mediji i industrija zabave te “software”. Za potrebe formiranja ljestvice za 2022. godinu, Deloitte će analizirati prihode koje su prijavljene tvrtke ostvarile od 2018. do 2021. godine.

Natjecanje obuhvaća dvije kategorije:
50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe

Tvrtke koje se žele natjecati u kategoriji 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki moraju ispuniti sljedeće kriterije:
• godišnji prihodi u iznosu od najmanje 50.000 eura u 2018., 2019. i 2020. te 100.000 eura u 2021.
• poslovno sjedište u državi Srednje Europe (Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Bugarskoj, Češkoj Republici, Estoniji, Hrvatskoj, Kosovu, Latviji, Litvi, Mađarskoj, Moldaviji, Poljskoj, Rumunjskoj, Sjevernoj Makedoniji, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji)
• razvoj ili izrada vlastitih tehnologija odnosno znatan iznos kapitala utrošen na istraživanje i razvoj
• vlasnička struktura koja ne podrazumijeva ovisna društva u većinskom vlasništvu strateških subjekata.

Tvrtke u usponu – Zvijezde najvećeg rasta
Kategorija Zvijezde najvećeg rasta obuhvaća i rangira mlade tvrtke s brzim rastom koje još ne ispunjavaju kriterije za prijavu na glavno natjecanje i posluju manje od četiri godine. Najbolji se rangiraju na osnovu prosječnog rasta prihoda ostvarenih tijekom posljednje tri godine.

Tvrtke koje se natječu u ovoj kategoriji moraju ispunjavati sljedeće kriterije:
• godišnji prihod od najmanje 10.000 eura u 2019. godini i minimum 30.000 eura u 2021. godini
• poslovno sjedište u državi Srednje Europe (Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Bugarskoj, Češkoj Republici, Estoniji, Hrvatskoj, Kosovu, Latviji, Litvi, Mađarskoj, Moldaviji, Poljskoj, Rumunjskoj, Sjevernoj Makedoniji, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji)
• razvoj ili izrada vlastitih tehnologija odnosno znatan iznos kapitala utrošen na istraživanje i razvoj
• vlasnička struktura koja ne podrazumijeva ovisna društva u većinskom vlasništvu strateških subjekata.

Natjecanje ima jednu posebnu kategoriju:
Zvijezde pozitivnog utjecaja
I ove ćemo godine u natjecanje ponovno uključiti kategoriju Zvijezde pozitivnog utjecaja. Zainteresirani za prijavu u toj kategoriji trebaju ispuniti dodatni upitnik. Zvijezde pozitivnog utjecaja posebna je kategorija u kojoj se priznaju tvrtke koje uspješno povezuju izvrsne proizvode/usluge s pozitivnim učinkom na barem jednom od sljedećih područja: društvo, poslovanje, inovativnost, okoliš i raznolikost.
Zainteresirani za prijavu u kategoriji Zvijezde pozitivnog utjecaja moraju imati proizvod i/ili uslugu s utjecajem na sljedećim područjima:
• utjecaj na području poslovanja, okoliša i društva
• raznolikost među zaposlenicima i/ili članovima uprave
• jedinstven razvoj imovine i/ili usluga.

Više o prijavi
Formular za prijavu, kriteriji za prijavu i sve informacije o natječaju nalaze se na sljedećoj poveznici: www.deloitte.com/2022/technology-fast50 .
Prijave su moguće do 31. kolovoza 2022. Rezultati s poretkom bit će objavljeni 24. studenoga 2022.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!