U Puli je svečano otvoren trgovački centar Max City s više od 60 trgovina, ugostiteljskih objekata i dodatnih sadržaja među kojima je i Cinestar kino s tri dvorane.

“Prilikom polaganja kamena temeljca, 26. srpnja 2017. godine, najavili smo otvaranje na dan 8. studenog 2018. godine – i evo nas, danas otvaramo Max City!”, rekao je uvodno Stevan Muidža, direktor istoimenog trgovačkog društva.

Direktor Max City centra, Emanuel Bakić, istaknuo je kako novi trgovački centar u Pulu dovodi brendove kojih do sada nije bilo. Investicija u trgovački centar vrijedna je oko 400 milijuna kuna, a u njemu će, kako se isticalo na otvaranju, raditi 500 zaposlenika. Pulska šoping Meka prostire se na površini većoj od 71.000 četvornih metara, od kojih u najam ide 30.000 kvadrata.


Među trgovcima koji su se smjestili u šoping centru su Plodine, ali i Inditex Grupa, u čijem su sastavu brendovi poput Pull&Bear i Bershke, kao i poljska grupacija LPP, odnosno njene trgovine Mohito, Reserved, House, Cropp i Sinsay. Od ostalih zakupaca tu su i brendovi poput H&M-a, Stradivariusa, Massa, Manga, SportVisiona i Shoostera koje Pula već dugo očekuje.

Radno vrijeme centra je od 9 do 21 sat, s iznimkom Plodina koji će raditi od 7 do 22 sata. Ugostiteljski objekti imaju prilagođeno radno vrijeme.