Nekoliko tisuća zaljubljenika u Lego napravilo je pravu gužvu u Arena Centru prilikom otvaranja prvog Lego Certified Storea u Zagrebu

Prvi Lego Certified Store u Hrvatskoj napokon je otvorio svoja vrata u Zagrebu. Pred nekoliko tisuća najzagriženijih ljubitelja Lego kockica, naša je poznata operna pjevačica Sandra Bagarić svečano otvorila trgovinu.

“Lego je mojem domu prisutan već godinama, zahvaljujući mojim sinovima koji su od malih nogu upravo uz Lego razvijali svoje vještine, motoriku i kreativnost. Kako su moji dečki rasli, tako su im se mijenjali i interesi, ali ljubav prema Lego kockicama je ostala. Stoga mi je jako drago što ćemo od sada to izvorno Lego iskustvo moći doživjeti ovdje kod nas”, istaknula je prilikom otvorenja Sandra Bagarić, promotorica branda, koja je simboličnim činom potezanja zavjese i formalno otvorila Lego Certified Store.

Kupcima su se tako otvorila vrata Lego svijeta na više od 150 kvadratnih metara prostora u Arena Centru u Zagrebu. Na policama trgovine se nalaze Lego Duplo za najmanje graditelje, koji pruža sigurnost i potiče na razvoj djece već od godinu i pol starosti.

Lego Friends setovi su namijenjeni za manje i veće curice, Lego Chima za ljubitelje svijeta fantazije, a Lego Creator onim vještim graditeljima, koji žele iz jednog seta sastaviti više modela uz neke ekskluzivne linije, poput Lego Architecture i Lego Technic za arhitekte, inženjere te kompleti Lego Star Wars za ljubitelje legendarnih Zvjezdanih ratova Georgea Lucasa.

Prije samog otvorenja, priliku da prvi uđe u Lego Certified Store i ponese sa sobom nešto po vlastitom izboru, osvojio je sretan dobitnik Lego nagradne igre “Osvoji kockice”.

Posjetitelje je naročito razveselio “Pick-A-Brick” zid s kojeg su mogu birati kockice po vlastitoj želji te ih kupovati u rinfuzi! Gužva je vladala i kod specijaliziranog “Build-A-Mini” pulta gdje su mogli sastaviti vlastite Lego figuricu od nekoliko tisuća različitih dijelova.

Lego Certified Store u Zagrebu otvorila je tvrtka Bravotel d.o.o., član mađarskog Bravogroup Holdinga, koji je prisutan na tržištima Mađarske, Hrvatske, Slovenije i BiH kroz razne djelatnosti, koja je morala zadovoljiti čitav niz zahtjevnih kriterija.

“Hrvatsko je tržište zaslužilo je originalnu Lego trgovinu, a mi smo u Bravotelu prepoznali potencijal i potrebu. Prema nekim dostupnim podacima i istraživanjima prošle je godine u Hrvatskoj na igračke potrošeno oko 360 milijuna kuna, a ove se godine očekuje da bi ta brojka mogla narasti i na oko 400 milijuna kuna. Za sad smo zadovoljni interesom koji je pobudilo otvaranje  Lego Certified Storea, a ako se takav interes i nastavi mogli bismo razmisliti i o otvaranju takvih trgovina u drugim gradovima u Hrvatskoj”, pojasnio je prilikom otvaranja Gabor Nagy, regionalni direktor Bravogroup Holdinga.

Tijekom otvorenja posjetitelji su mogli sudjelovati u zabavnom programu i nagradnim igrama te osvojiti vrijedne nagrade. Za najmlađe bilo je mnoštvo dodatnih sadržaja, od Lego duplo bazena u kojem su kreirali razne figure od kockica, do raznih igara koje su vodili animatori i volonteri iz Lego Kluba kockice.

Posjetitelji su tom prigodom mogli ostvariti popuste na kupovinu od 20 posto, a kupnjom su se uključili u nagradnu igru čija je glavna nagrada odmor za cijelu obitelj u odmaralištu Solaris.