Paloma je u prvih šest mjeseci ostvarila 44 milijuna eura prihoda, što je 9 posto više nego u istom razdoblju lani, te 2 posto više od planiranog.

To je rezultat usmjerenog djelovanja na tržištu te intenzivnih prodajnih aktivnosti s kojima su uspjeli podići prodaju proizvoda pod robnom markom Paloma. Napuštanjem neučinkovitih programa optimizirali su ponudu, te istovremeno investirali u povećanje proizvodnih kapaciteta.

Paloma nastavlja i dalje s poslovnim i financijskim restrukturiranjem. U sklopu projekta sniženja troškova, postigli su uštede vrijedne 2,3 milijuna eura. Istodobno su za 40 posto smanjili obveze prema dobavljačima, a zbog svih navedenih aktivnosti u prvoj polovici godine su dosegli dobitak u vrijednosti 1,4 milijuna eura.

U Palomi sva raspoloživa sredstva ulažu u nužno potrebno poboljšanje proizvodnje kako bi još lakše zadovoljili potrebe tržišta. Zbog povećanja narudžbi dodatno su zapošljavali pa je u prvoj polovici godine zabilježeno 44 zaposlenika više.

Ukupno poslovanje na prepoznatljivosti robne marke ulažu na strateškim tržištima na kojima vide najveću mogućnost rasta, a to su Rumunjska, Bugarska, Češka, Slovačka, Mađarska, Austrija i dr.

Ocjenjuju da će 2014. tržišni udjel na tim ključnim strateškim tržištima s osnovnim programima robne marke Paloma znatno povećati. Obnova robne marke i predstavljanje obnovljenog portfelja proizvoda Paloma te poboljšanje Palominih proizvoda, trenutno je glavni prioritet Palome. (SEEbiz.eu)