Pepe in Rovigno – Pizza s okusom zavičaja – VIDEO

Napoletana, Romana, Americana, Deep Dish…diljem svijeta mnogi se kunu kako je upravo njihova najbolja, no jedno je sigurno – njeno veličanstvo pizza jedno je od najpopularnijih jela širom svijeta koje je davno nadišlo svoje talijanske korijene pa tako danas u brojnim pizzerijama možete naći pizzu s ananasom, kivijem pa čak i čokoladom. No, klasika je ipak klasika, a tko bolje može reći nešto više o tome nego Franco Pepe, najbolji pizziaolo svijeta koji je u Rovinju održao demo cooking show.

Najbolji pizzaiolo na svijetu 2022. godine, prema izboru The Best Chefs Award, zbog njega je ulica gradića Caiazza prepuna ljudi koji čekaju okusiti njegove majstorije, a na malim ekranima možemo ga vidjeti u nedavno objavljenom Netflixovom serijalu Chef’s Table: Pizza. Usprkos činjenici da Franco Pepe ne priča engleski, a ni hrvatski, Franca je dočekala prepuna dvorana foodija, ljubitelja pizze i gurmana svih uzrasta kako bi iz prve ruke vidjeli istinskog majstora na djelu.

Franco Pepe nije propustio priliku spomenuti trend i težnju ka lokalnom i održivom, konceptima koji predstavljaju nit vodilju u njegovom radu, ali na oduševljenje publike tu priča nije stala. Gledati vrhunskog kuhara koji uživa u onome što radi ne događa se svaki dan, a Franco Pepe definitivno nije razočarao. U svojem restoranu potiče koncept bliskosti chefa i gostiju te smatra kako je direktan kontakt bitan dio cijelog iskustva pa je samim time i dašak atmosfere prenio i Rovinj.

Prethodni članakZavršen drugi ciklus Staropramen večera
Sljedeći članakPsihologija premium proizvoda