Trgovački lanac Pevec objavio je u petak da je isplatio stimulaciju radnicima u ukupnom iznosu većem od dva milijuna kuna, za rezultate ostvarene u 2018. godini, a najavljuje i isplatu 13. plaće za 20 posto najboljih djelatnika u maloprodaji.

Odlukom Uprave, tvrtka Pevec isplatila je svojim djelatnicima u maloprodaji, nabavi i stručnim službama stimulaciju za rezultate ostvarene u prošloj, 2018. u iznosu većem od dva milijuna kuna, objavili su iz tvrtke. Također su najavili isplatu 13. plaće krajem 2019. godine za 20 posto najboljih djelatnika u maloprodaji za prodajne centre koji bilježe značajnije rezultate na polju ostvarenih prihoda po zaposleniku, rezultata inventure, obrtaju robe te osobnoj angažiranosti.

Nastavak je ovo Pevecove strategije podizanja standarda zaposlenika, ističu iz tvrtke te navode kako su od 2015., kada je vodstvo tvrtke preuzela nova uprava, plaće porasle za 24 posto.

Kao krajnji cilj iz Peveca su najavili podizanje prosječne neto plaće na 7.500 kuna iduće dvije godine.

“Naš najveći kapital su upravo naši zaposlenici. Ulaganja ove vrste su neophodna jer direktno utječu na samu produktivnost zaposlenika i uspješnost tvrtke. Postavljamo nove standarde poslovanja i vjerujem kako našim aktivnostima postajemo još privlačniji poslodavac na sve zahtjevnijem tržištu rada “ izjavio je predsjednik Uprave Jurica Lovrinčević.

Iz Peveca podsjećaju kako su, u odnosu na 2015., zaključnu godinu poslovanja prethodnog vodstva tvrtke, ukupni prihodi Peveca porasli za 65 posto, a neto dobit za gotovo 480 posto.

Uz to, tvrtka je u protekle tri godine u vlasništvo preuzela osam postojećih prodajnih centara, otvorila pet novih prodajnih centara te zaposlila gotovo 600 novih djelatnika.

Ukupni prihodi tvrtke porasli su na 1,954 milijarde kuna, dok je neto dobit porasla na 139,6 milijuna kuna u 2018. godini.