Pevec je ugovorom potpisanim 2. prosinca 2016. za 4,7 milijuna eura, kupio prava razlučnog i stečajnog vjerovnika BKS Bank AG iz Klagenfurta temeljem kojih postaje prvi razlučni vjerovnik na nekretninama Baumaxa u Zadru što znači da polaže pravo prebiti svoju tražbinu s cijenom nekretnine i tako postati njezin vlasnik

Time je učinjen veliki korak prema konačnom rješenju višegodišnjeg problema dotrajalog, nefunkcionalnog i za rad djelatnika neprimjerenog prodajnog centra Peveca u Zadru.

“Zadao sam si ciljeve koje želim realizirati u prva tri mjeseca svog mandata. Rješavanje dugogodišnjeg problema prodajnog centra u Zadru jedan je od njih i presretan sam što će, u tome gradu, naši djelatnici konačno raditi u primjerenim uvjetima, a Pevec slijediti strategiju kojoj je jedan od ciljeva upravo kupovina vlastitog prodajnog centra u Zadru. Prošli smo tjedan dogovorili gradnju novog objekta u Bjelovaru, a ovaj tjedan realizirali kupnju za prodajni centar Zadar. Akvizicija ova dva centra je bitna za naše djelatnike, kojima želimo osigurati ugodnu i primjerenu radnu sredinu, te našim kupcima pružiti jedinstven ugođaj kupovine u skladu s modernim prodajnim standardima”, rekao je predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević.

Pevec Zadar planira preseliti već na proljeće čime najveći hrvatski trgovački lanac neprehrambenim proizvodima dobiva još jedan prodajni centar. (tportal.hr)