Na površini od 9.500 četvornih metara i s više od 100 tisuća artikala otvoren je novi prodajni centar Pevec u Sesvetama koji će zapošljavati ukupno 74 djelatnika, od kojih je 60 novih radnika, izvijestili su iz tvrtke.

Osim toga, tvrtka je i glavne službe te urede preselila u Sesvete. Ovo je četvrti Pevecov prodajni centar na zagrebačkom području te 14. u Hrvatskoj.

Prilikom otvorenja ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak istaknuo je kako je Pevec odličan primjer kako se tvrtka može uspješno restrukturirati i nastaviti s poslovanjem te u izuzetno kratkom roku krenuti i s novim investicijama.

Posebno važnim ocijenio je da je Pevec sada tvrtka koja investira i zapošljava nove radnike.

“U Vladi i Ministarstvu gospodarstva pomažemo i aktivno pratimo razvoj tvrtki koje posluju u Hrvatskoj i činimo ogromne napore, posebno u poboljšanju investicijskog okruženja, da svi u Hrvatskoj rade i posluju na najbolji mogući način. Premda se ponekad čini kako naši napori ne daju rezultate, u mnogo malih primjera vidi se da se uvjeti poslovanja mijenjaju nabolje te da je sve više elemenata koji pokazuju oporavak ukupnog gospodarstva”, kazao je ministar Vrdoljak.

Predsjednik Uprave Peveca Darko Šket na svečanosti otvorenja nije propustio pohvaliti sve zaposlenike Peveca kojih je danas više od tisuću te naglasio kako je tvrtka uspješna koliko su marljivi njezini zaposlenici.

“Zadovoljan sam iz više razloga. Jedan je što otvaramo još jedan prodajni centar i što smo svakoga dana sve bliži svim našim građanima. Drugi razlog je itekako važan, a to su nova zapošljavanja jer samo smo ove godine zaposliti više od 80 novih djelatnika. Zatim, opravdavamo povjerenje koje su nam dali naši dioničari, ali i svi kupci kojima na jednome mjestu i uz prihvatljive cijene dajemo čitav niz proizvoda koje mogu kupiti kod nas, ali se istodobno prodaju i diljem svijeta. To govori dovoljno o našoj snazi i činjenici kako imamo dobavljača čiji su proizvodi na policama stranih zemalja, ali i u Pevecu”, naglasio je Šket.

Novi prodajni centar Pevec u Sesvetama postavljen je po novom konceptu pa je podijeljen u dva dijela – “dom” i “uradi sam”.

“Vjerujem da ćemo olakšati kupovinu našim potrošačima jer je ovaj centar, premda velik, ujedno i pregledan te postavljen na način da će svatko lako pronaći ono što mu treba”, istaknula je direktorica marketinga Peveca Danijela Stjepanović.