PIK Vrbovec se u sklopu štanda Hrvatske gospodarske komore prvi puta predstavlja na međunarodnom prehrambenom sajmu Sial koji se odvija u Parizu od 19. do 23. listopada, objavili su iz ove mesne industrije.

O važnosti sajma te njegovom utjecaju govore brojke prema kojima je Sial ove godine ugostio čak 6.300 izlagača iz 105 svjetskih zemalja, dok će sajam u pet dana posjetiti više od 150.000 posjetitelja.

PIK Vrbovec, vodeća mesna industrija u Hrvatskoj i regiji, već dugi niz godina sudjeluje na svim važnim nacionalnim i međunarodnim sajmovima.

Ove godine po prvi puta PIK nastupa na priznatom i utjecajnom sajmu Sial u sklopu štanda Hrvatske gospodarske komore u Parizu te predstavlja širok asortiman renomiranih proizvoda.

Najsuvremenija tehnologija, vrhunski stručnjaci, provjerene recepture, inovativnost, ali i tradicija duga preko 75 godina jamče povjerenje i kvalitetu PIK-ovih brandova za koje se vjeruje kako će pronaći svoj put do potrošače i na velikom tržištu Europske unije.

Nova tržišta su uvijek poseban izazov, a sajmovi poput Siala pomažu otvaranju vrata međunarodne suradnje, što je za PIK vrlo važno s obzirom da nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju, udio izvoza u cjelokupnom poslovanju kompanije kontinuirano raste.

Zanimljivost sajma su i brojne inovacije iz prehrambene industrije te izlagači i posjetitelji imaju priliku saznati o trendovima na brojnim predavanjima i okruglim stolovima.

Međunarodni sajmovi zanimljivi su za predstavljanje novoj publici, otvaranje novih tržišta, ali i za razmjenu iskustva s međunarodnim proizvođačima.