Osječka Tvrđa ugostila je ove subote 3. prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK. Šest ekipa borilo se za ulazak u finale borbe za glavnu nagradu Zlatni ćevap.

Cjelodnevno događanje već je tradicionalno okupilo stotine veselih Slavonaca. Savršen dan za boravak na otvorenom uz grill delicije s potpisom PIK-a, druženje, ples, pjesmu i naravno puno natjecateljsko-navijačkog duha upotpunili su torta i šampanjac iznenađenja koje su organizatori poklonili predsjedniku gastro suda, majstoru kuharu Branku Ognjenoviću, za njegov 60. rođendan.

Šest timova imalo je težak zadatak izboriti se za titulu najboljeg  – Baranjski gurmani, Veseli ražnjići, Sitni ćevap, XXL, Lud, 2 zbunjena, normalan te Uvijek gladni, uvijek žedni dali su sve od sebe da impresioniraju stroge suce.

To je najbolje pošlo za rukom simpatičnoj ekipi Lud, 2 zbunjena, normalan koja je odnijela pobjedu i time se plasirala u finale Zlatnog ćevapa.

Chef Ognjenović prilikom proglašenja pobjednika dao je savjet svima, a posebno novim finalistima, da pri pečenju mesa paze kako se ono ne bi prepeklo te da ga manje začine. S njime se nisu složili brojni VIP gosti poput gimnastičkih reprezentativaca Roberta Seligmana i Tomislava Markovića koji kao i svi pravi Slavonci, vole ljutu hranu pa tako i malo “jači” roštilj.

U doslovnom smislu grad je bio na nogama, jer se osječkim ulicama širio neodoljiv miris roštilja te glazba Sinova ravnice kojima nitko nije mogao odoljeti baš kao ni mesnim delicijama iz PIK-a.

Sljedeća postaja 3. prvenstava Hrvatske u roštiljanju uz PIK je Novi Vinodolski, zatim slijede Zadar i Varaždin. Završnica natjecanja bit će održana na zagrebačkom Bundeku 8. lipnja, a svi navedeni gradovi imat će tešku zadaću nadmašiti ovu vrhunsku osječku feštu u Tvrđi, poručuju iz PIK-a Vrbovec.