Pivovarna Laško Union širi svoj asortiman proizvoda i povećava prodaju pa će stoga zadržati proizvodnju i u Laškom, najavio je prilikom predstavljanja novog bezalkoholnog piva glavni direktor tvrtke Zooullis Mina, piše portal dnevnik.si. Navode o zatvaranju pogona u Laškom i Ljubljani je nazvao glasinama te naglasio kako je Pivovarna optimistična u pogledu ovogodišnjeg poslovanja.

Prema riječima direktora Mine, tvrtka želi proizvodnju dodatno proširiti budući da Pivovarna Laško Union postaje važno regionalno izvozno središte.

Pivovarna je zadovoljna prošlogodišnjim poslovanjem. Kako je kazao, rezultati su bolji nego 2018. godine, uglavnom zahvaljujući znanju koje je donio novi vlasnik Heineken. Nizozemska pivovara vlasnik je Pivovarne Laško Union od 2016. O konkretnim brojkama Mina nije mogao govoriti.

Ove će godine Pivovarna Laško Union najviše pažnje posvetiti sigurnosti i kvaliteti proizvoda, konkurentnosti i održivom poslovnom razvoju.

Mina je podsjetio da Laško proizvodi nekoliko vrsta piva, uključujući Heineken ne samo za slovensko već i za neka druga tržišta.

U Laškom su započeli proizvoditi i novo bezalkoholno pivo koje će se na policama naći u veljači. U opremu za uklanjanje alkohola iz piva uloženo je 2,5 milijuna eura. Pivovarna zapošljava 600 radnika, a prošle je godine zabilježila dobre rezultate i u segmentu bezalkoholnih pića u kojem je ostvarila rast od 63 posto.