Plaćanje cestarine na HAC-ovim dionicama moguće i Telepass uređajem

Plaćanje cestarine Telepass uređajem za osobna vozila dostupno je u ukupno pet europskih zemalja – Italiji, Španjolskoj, Portugalu, Francuskoj te od sada i u Hrvatskoj, dok je za teretna vozila usluga plaćanja Telepass uređajem dostupna u 15 zemalja uključujući i Hrvatsku

Od petka, 14. srpnja, na autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta cestarinu je moguće plaćati i putem Telepass uređaja, a korisnici koji imaju Telepass uređaj cestarinu će plaćati na isti način kao i korisnici ENC-a, priopćili su iz Hrvatskih autocesta.

Hrvatske autoceste i Telepass, kao vodeća talijanska tvrtka u integriranoj mobilnosti, uspostavile su suradnju u području primjene Europske elektroničke naplate cestarine (EENC) za sve skupine vozila.

Plaćanje cestarine Telepass uređajem za osobna vozila dostupno je u ukupno pet europskih zemalja – Italiji, Španjolskoj, Portugalu, Francuskoj te od sada i u Hrvatskoj, dok je za teretna vozila usluga plaćanja Telepass uređajem dostupna u 15 zemalja uključujući i Hrvatsku.

U priopćenju HAC-a stoji kako je od donošenja Direktive EU/2019/520 Europskog parlamenta i Vijeća od 19. ožujka 2019. godine o interoperabilnosti elektroničkih sustava za naplatu cestarine i olakšavanju prekogranične razmjene informacija o neplaćanju cestarina u Uniji, Telepass prvi pružatelj EENC usluge na EENC domeni Hrvatskih autocesta.

Cilj europske elektroničke naplate cestarine je omogućiti korisnicima pristup europskoj mreži autocesta pod naplatom cestarine s jednim ugovorom i jednim uređajem te im na taj način olakšati putovanje.

Hrvatske autoceste suradnjom s Telepassom omogućile su korisnicima koji dolaze u Hrvatsku jednostavniji i brži prolazak do destinacije, zaključuje se u priopćenju. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakNajpopularniji hrvatski začin u jednom od najpoznatijih restorana u New Yorku
Sljedeći članakViše cijene pomogle PepsiCo-u u drugom tromjesečju