Plaćanje režija od sada na blagajnama Konzumovih prodavaonica

Od nedavno Konzum svim svojim kupcima na pojedinim prodajnim mjestima omogućuje i plaćanje računa. Konzum je prvi uveo tu jedinstvenu uslugu na hrvatskom tržištu koja omogućuje kupcima da na blagajnama, nakon obavljene kupnje, plate komunalne i ostale račune s 2D bar-kodom.

Istu uslugu još prošle godine stopirala je Hrvatska narodna banka jer se Konzum planirao udružiti s Finom, a HNB je upozorio da poslove platnog prometa u Hrvatskoj obavljaju HNB i banke. Ulaskom PBZ-a u projekt stvorene su pretpostavke da svaka blagajna u Konzumovim centrima postane mala poslovnica banke.

Usluga plaćanja računa dostupna je na području grada Zagreba, Varaždina, Rijeke, Osijeka i Splita, na sveukupno 95 lokacija Konzumovih Super, Maxi i malih prodavaonica na kojima je istaknuta oznaka „Ovdje možete platiti i režije“.

Na blagajnama Konzuma mogu se platiti sljedeći računi isključivo gotovinom: American Express, Diners, jedinstvena uplatnica grada Zagreba, RI stan, T-Com, T-Mobile, Tele2, Varaždinski komunalac, VIPnet, Vodovod i odvodnja Split. Navedena usluga omogućena je u suradnji s Privrednom bankom Zagreb, a broj tvrtki, čiji će se računi također moći plaćati u prodajnim mjestima Konzuma, kontinuirano će se povećavati.

Plaćanjem režija u Konzumu ostvaruju se i dodatni Plus Card bodovi – za svaki plaćeni račun ostvaruje se jedan bod. Osim toga, štedi se i dragocjeno vrijeme za uživanje u stvarima koje volimo – upravo tu poruku zorno prenosi novi TV spot, kao okosnica marketinške kampanje, koji se ovih dana može vidjeti na malim ekranima. Više o ovoj usluzi možete saznati klikom na sljedeći link.