Počeli razgovori o povezivanju Mercatora i Konzuma

ziga-debeljak-midiDirektor slovenskog trgovačkog lanca Mercator Žiga Debeljak potvrdio je u srijedu da su započeli razgovori o strateškom povezivanju Mercatora s Konzumom, te da će se “preliminarni razgovori” nastaviti idućih tjedana.

“Danas smo imali preliminarne razgovore s (Ivicom) Todorićem i njegovom ekipom, a s razgovorima ćemo nastaviti iduća dva-tri tjedna”, rekao je Debeljak tijekom skupštine dioničara Mercatora.

“Dogovorili smo se o daljnjim postupcima”, rekao je Debeljak, ne otkrivajući detalje i sadržaj razgovora.

Debeljak je pojasnio da je riječ o razgovorima o povezivanju dvaju trgovačkih lanaca, a ne o tenderu u pripremi kojim slovenske banke i drugi značajniji dioničari iz Slovenije namjeravaju prodati 50,03 posto dionica Mercatora strateškom kupcu.

Pojasnio je da je za sada dogovoreno da se o razgovorima s Agrokorom o povezivanju trgovačkih lanaca Mercator i Konzum ne obavještavaju javnost i dioničari, do čega će doći ako dođe do bilo kakvih dogovora s Agrokorom.

Koncern Agrokor, kao većinski dioničar Konzuma, uputio je slovenskom Mercatoru dopis kojim iskazuje interes Agrokora za povezivanje tih dvaju trgovačkih lanaca i predlaže započinjanje razgovora na tu temu, potvrđeno je u Agrokoru u petak.

U pismu objavljenom na Zagrebačkoj burzi, predsjednik Uprave Agrokora Ivica Todorić iskazuje predsjedniku Uprave Mercatora Žigi Debeljaku interes Agrokora u strateškom povezivanju svojih maloprodajnih operacija s grupom Mercator.

S tom namjerom je Agrokor i sudjelovao na nedavnom natječaju prodaje manjinskog udjela u Mercatoru u vlasništvu Pivovarne Laško, kaže se u pismu. (H)

Prethodni članakDukat prenosi zaradu u zadržanu dobit
Sljedeći članakAtlantic grupa u Beogradu dobila priznanje