biznis-partner-largeHrvatska Atlantic Grupa jedan je od dobitnika priznanja “Regionalni biznis partner 2011”, čija je svečana dodjela održana u četvrtak navečer u Beogradu, dok je hrvatski Lider press među dobitnicima priznanja “Media biznis partner 2011”.

Atlantic Grupi priznanje je dodijeljeno kao najboljoj kompaniji iz Hrvatske u sklopu priznanja koja se dodjeljuju najboljim kompanijama za svaku od zemalja regije, dok se Lider press našao među četiri nagrade medijskim kućama koje daju izrazitu potporu poslovnim subjektima u regiji.

Godišnja nagrada ”Biznis partner”, koju dodjeljuje kompanija za poslovne tehničke i marketinške usluge ”Mass Media International” ustanovljena je prije 17 godina s ciljem afirmacije najboljih kompanija i institucija.

Dodjeljuje se kompanijama i institucijama koje njeguju dobre poslovne običaje, vode računa o društvenoj zajednici, poštuju ekološke norme i imaju visoke pokazatelje uspješnosti poslovanja.

Specifičnost nagrade i poseban značaj je u tome da kompanije same biraju i ocjenjuju svoje poslovne partnere za koje smatraju da ispunjavaju određene kriterije.

Nagrada ima regionalni karakter i namijenjena je kompanijama koje su pokazale najbolje rezultate u prošloj godini iz zemalja regije jugoistočne Europe, među kojima su, uz Srbiju, Slovenija, Mađarska, Rumunjska, Moldavija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Albanija, Makedonija, Bugarska, Grčka i Cipar. (H)