Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Podravke, na prijedlog predsjednika Uprave Zvonimira Mršića, odlučeno je da se Uprava proširi novim članom.

Kako su izvijestili iz kompanije, Hrvoje Kolarić imenovan je članom Uprave u cilju jačanja farmaceutskog dijela poslovanja Grupe Podravka i boljeg korištenja sinergije prehrambenog i farmaceutskog segmenta poslovanja.

Kolarić je diplomirao 1998. na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a 2011. stekao je i titulu magistra poslovnog upravljanja (Master of Business Administration), na IEDC Bled.

Bio je direktor BMS Pharmaceuticalsa, potom direktor PharmaSwiss d.o.o. Hrvatska, menadžer u predstavništvu Bristol – Mayers Squibb-a za Hrvatsku te BiH, a potom menadžer za alergološke i respiratorne proizvode u predstavništvu Schering Plough u Hrvatskoj. Na mjesto člana Uprave Belupa imenovan je u svibnju 2005., a ove je godine imenovan predsjednikom Uprave Belupa.

Na sjednici je dana suglasnost na plan poslovanja Grupe za sljedeću godinu te strategiju za naredno petogodišnje razdoblje u kojima je naglasak na povećanju operativne efikasnosti poslovanja, profitabilnom rastu, uz dodatno snaženje pozicije na domaćem te ključnim inozemnim tržištima.