Koprivnička Podravka je u ovoj godini započela investicijski ciklus vrijedan oko 100 milijuna kuna, a riječ je o ulaganjima kojima je cilj povećanje efikasnosti poslovnih procesa, modernizacija i povećanje proizvodnje, objavila je tvrtka na Zagrebačkoj burzi.

podravka-zastava-midiOd predviđenih ulaganja u Podravki izdvajaju gradnju nove kobasičarnice u industrijskoj zoni Danica, a u sklopu tog projekta planirana je izgradnja prve solarne elektrane. Novi pogon koji bi koristio solarnu energiju bio bi prvi takav kad je o gospodarstvu u regiji riječ. Podravkina tvornica povrća u Umagu od ukupno 5,5 milijuna kuna ovogodišnjih ulaganja 2,5 milijuna kuna uložila je u rekonstrukciju kotlovnice kako bi se s mazuta prešlo na ekološki prihvatljiv plin. Pored toga, automatizirani su i proizvodni procesi.

Tvornica Kokteli u Koprivnici ulaže u nove tehnologije pa će tako na proljeće iduće godine proizvodni pogoni Koktela dobiti novu opremu u vrijednosti od oko 24 milijuna kuna. Proizvodne linije pospješit će produktivnost te omogućiti tvornici iskorak u nove proizvode širenjem asortimana.

Od investicija u tvrtki izdvajaju i modernizaciju tvornice pića u Lipiku čime je tvornica dobila liniju za proizvodnju sirupa Lero vrijednu oko 2 milijuna kuna, a ukupni radovi biti će završeni do veljače 2012. godine.

Iz tvrtke navode kako su u Podravkinom srednjoročnom strateškom planu predviđena daljnja ulaganja koja će kompaniji dati dodatni zamašnjak kako bi bila inovativnija, konkurentnija te tržišni lider u odabranim joj kategorijama. (H)