hackathon-podravka-microsoft-midiU ponedjeljak i utorak, 27. i 28. lipnja, u prostorijama Podravke u Koprivnici održat će se prvi Business Hackathon Podravke i Microsofta Hrvatska tijekom kojeg će informatički stručnjaci imati zadatak u 48 sati bez prekida razviti inovativan sustav koji će omogućiti online naručivanje Podravka jela iz Food Solution segmenta, uz predikciju kategorije jela u određenom vremenskom razdoblju.

“Business Hackathon” nova je Microsoftova inicijativa putem koje lokalni i regionalni Microsoftovi stručnjaci u suradnji s jednim ili više Microsoftovih korisnika testiraju nove koncepte i rješenja s novim prihodovnim modelima u okviru konkretnih poslovnih problema. Inovativnost sustava za naručivanje Podravka jela, na kojem će sljedeći tjedan raditi vrhunski stručnjaci, leži u predviđanju asortimana i količine hrane utemeljenom na dotadašnjim narudžbama, profilu gostiju i vrsti ugostiteljskog objekta koji će softver implementirati, što će rezultirati bržim, jednostavnijim i preciznijim naručivanjem jela.

U Hackthonu će sudjelovati tri tima stručnjaka iz Podravke i Microsofta kojima će se pridružiti i programeri iz IT tvrtke Comping, a dvodnevno događanje ispunit će i “IT Bits” radionice za timove te cooking show Podravkinih promotora kulinarstva.

Podravkin projekt Food Solution pokrenut je nedavno, a riječ je o proizvodnji gotovih jela za hotele i toploteke po najvišim nutricionističkim standardima. U kvalitetu ovog rješenja uvjerila se i vodeća hrvatska turistička kompanija Maistra zbog čega se uključila kao partner Hackathona, ponudivši svoje iskustvo s gostima i narudžbom jela kao predložak za rad programera.