Podravka organizirala prvu e-learning konferenciju

podravka-e-learning-logo-midiU organizaciji prehrambene tvrtke Podravka danas je u Koprivnici održana održana prva e-learning konferencija u korporativnom sektoru koja je okupila vodeće stručnjake iz Hrvatske, Velike Britanije, Francuske i Indije, izvijestili su iz te tvrtke.

Cilj konferencije, kako se navodi, je približiti mogućnosti i izazove u primjerni e-learninga te podsjetiti što on zapravo donosi kompanijama i kako im može poslužiti kao dobar obrazovni alat.

Suorganizator konferencije je tvrtka Cognita iz Zagreba, a partneri su vodeće svjetske kompanije koje se bave e-learningom (Tell me more iz Francuske, SkillSoft iz Velike Britanije i Composica iz Izraela) te Fakultet elektrotehnike i računarstva iz Zagreba. Konferenciju je podržala krovna hrvatska udruga djelatnika u upravljanju ljudskim resursima “Centar HR”, ističu iz Podravke.

Sudionicima konferencije videozidom se na početku obratio predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić koji je istaknuo kako je Podravka oduvijek bila prepoznata kao inovativna kompanija koja je predvodnica trendova. “Želja je bila pokazati što e-learning donosi Podravki, podijeliti iskustva, uspjehe, pokazati inovativnost i tko su te kompanije koje stvaraju trendove”, naglasio je Mršić.

Poručio je kako su uspješni oni koji ulažu u zaposlenike i njihov razvoj znanja i kompetencija. Znanje treba znati koristiti i usmjeravati ga, poručio je dodajući kako je e-learning dobra poluga za prenošenje i nadogradnju znanja.

Sudionicima konferencije obratila se i članica Uprave Podravke Jadranka Ivanković. “Znanje nas povezuje, ali čini i drugačijima. Ova konferencija je razmjena iskustva, analiza učinjenog i upoznavanje s trendovima”, kazala je Ivanković.

Program jednodnevne konferencije uključivao je 15 izlaganja. Prvo predavanje na temu: “Kada, zašto i kako (se) obrazovati” otvorio je Predrag Pale iz zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Govorio je o prednostima obrazovanja zaposlenika te vječitim dvojbama o tome je li tehnologija korisna, tko si je može priuštiti itd.

U panel raspravi pak, na temu: “e-Learning kao moćan alat u korporacijskom okružju” sudionici su raspravljali zašto im je e-learning danas važan u obrazovanju zaposlenika te što su njime postigli.

Iskustva koja imaju u primjeni e-learninga izložili su tvrtke Pliva, Volksbank, Coca-cola, Posao.hr i Podravka. Direktorica upravljanja ljudskim potencijalima Podravke Jasenka Maltarić Dujnić naglasila ja kako danas svaki Podravkin zaposlenik koji ima računalo ima i mogućnost obrazovati se, a dosadašnja iskustva pokazuju kako je prosječno svaki od njih e-learningom prošao barem dva seminara.

U jednodnevnoj konferenciji osim Podravke sudjelovale su  tvrtke: Cognita, Saponia, Vipnet, Tell me more, HOK, Posao.hr, Epiance Software Pvt LTD., Pliva, Ericsson Nikola Tesla, SkillSoft, Volksbank te zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva.

E-learning konferencija imala je humanitarni karakter pa je tako sav novac od uplaćenih kotizacija doniran u humanitarne svrhe u zakladu “Zlata Bartl” koja podupire studiranje nadarenih studenata iz tehničko-tehnoloških smjerova, ističe se u priopćenju Podravke.

Prethodni članakInflacija u kolovozu dostigla 4% prvi puta od 2009.
Sljedeći članakVodimo vas na 3. Brand manager susret poduzetnika