podravka-koprivnica-midiIz koprivničke prehrambene tvrtke Podravka danas su izvijestili kako je donesena odluka o zatvaranju linije klanja stoke koja posluje u sastavu tvrtke kćeri Danica d.o.o.

Kao razlog navodi se nastavak procesa racionalizacije poslovanja Grupe Podravka te podizanja razine profitabilnosti na višu razinu od dosadašnje.

“Nakon izrade studije opravdanosti obavljanja poslova klanja stoke u Podravkinoj mesnoj industriji Danici d.o.o., a koja je razmatrana od strane Nadzornog odbora Danice i Uprave Podravke d.d., zaključeno je da je s trenutnim stupnjem iskoristivosti kapaciteta linija klanja stoke u 2011. godini ostvarila oko 14 milijuna kuna gubitka te se ovaj trend nastavlja i u tekućoj godini”, kaže se u priopćenju.

Pritom dodaju kako se u proteklih šest mjeseci prodaja svježeg mesa obavljala u smanjenom obimu i to samo za gastro kupce čime se ugrožava i ukupna profitabilnost Danice na njenom ostalom proizvodnom programu.

Iz tih razloga Uprava Podravke prihvatila je prijedlog menadžmenta Danice da se linija klanja stoke obustavi s 31. prosincem 2012. godine čime se žele ostvariti dodatne uštede u poslovanju.

Radnici Danice d.o.o. koji trenutno rade na poslovima klanja bit će raspoređeni na druge poslove unutar Grupe Podravka, zaključuje se u priopćenju.