Poljski Enterprise Investors prodaje Intersport

Intersport u regiji ima više od 140 prodavaonica, uključujući tržišta Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Kosova i Sjeverne Makedonije

Poljski fond Enterprise Investors, koji je preko tvrtke Sigur Retail Group prije nekoliko godina od Mercatora preuzeo tvrtku Intersport ISI i lanac trgovina sportske opreme Intersport u Sloveniji i regiji, traži novog vlasnika za svoju investiciju, pišu slovenske Finance, a prenosi portal indikator.ba.

Očekivanja od cijene su visoka, a željeni kupac treba biti trgovačko poduzeće, navode Finance.

Enterprise Investors jedna je od najvećih private equity kompanija u srednjoj i istočnoj Europi, a od osnivanja 1990. godine prikupila je sredstva za devet fondova čija vrijednost kapitala iznosi više od 2,5 milijardi eura. Ti fondovi investirali su 2,2 milijarde eura u 151 društvo iz raznih sektora, te izlaskom iz 135 društava ostvarili povrat od 4,2 milijarde eura.

Enterprise Investors u hrvatskom portfelju ima maloprodajni lanac Studenac, pekarsku industriju Pan Pek te lanac trgovina sportskom opremom Intersport.

Proces prodaje još nije počeo, no priprema se i o njemu se razmišlja, a prema nekim predviđanjima prodaja bi mogla biti realizirana u drugoj polovici ove godine, što bi uključivalo prodaju kompletnog poslovanja.

Intersport u regiji ima više od 140 prodavaonica, uključujući tržišta Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Kosova i Sjeverne Makedonije.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakArgeta, dobra strana kruha, je mesna i riblja pašteta broj 1 u Europi
Sljedeći članakUdruga malih trgovaca Zagreb donirala zagrebačke vatrogasace