zvecevo-tvornica-ulaz-largeU istom prošlogodišnjem razdoblju dobit Zvečeva bila je 560 tisuća kuna. Dobit je rezultat trgovačkih aktivnosti kojima se društvo sve više bavi, kaže se u izvještaju

Prehrambena industrija Zvečevo iz Požege ostvarila je u prvom polugodištu ove godine 3,3 milijuna kuna dobiti, prema financijskom izvještaju tvrtke objavljenom na Zagrebačkoj burzi. U istom prošlogodišnjem razdoblju dobit Zvečeva bila je 560 tisuća kuna. Dobit je rezultat trgovačkih aktivnosti kojima se društvo sve više bavi, kaže se u izvještaju.

Ukupni prihodi Zvečeva u prvom polugodištu od 88,6 milijuna kuna ostvareni su prodajom vlastitih proizvoda i trgovačke robe koju uglavnom čine proizvodi tvrtke Zvečevo Lasta iz Čapljine (BiH) koju Zvečevo uvozi i distribuira na teritorij Hrvatske.

Na domaćem tržištu je prema podacima iz izvještaja ostvareno 64 posto prihoda od prodaje, a na inozemnom 36 posto. Glava izvozna tržišta su BiH, Srbija, Makedonija, Slovenija, Jordan te u manjim količinama SAD i neke zemlje zapadne Europe. (H)