Povodom Svjetskog dana žena, Visa je napravila još jedan korak u poticanja žena u poduzetništvu kroz pokretanje inicijative Visa Everywhere Women’s Global Edition. Ovaj program namijenjen je poduzetnicama diljem svijeta kako bi pokušale riješiti FinTech i Social Impact (utjecaj na zajednicu) izazov za novčanu nagradu od 100.000 američkih dolara za svaki izazov. Finale natječaja održat će se paralelno s ovogodišnjim finalom FIFA svjetskog prvenstva za žene u Francuskoj 2019.

“U zadnjih 5 godina više od 163 milijuna žena pokrenulo je svoj posao, predstavljajući 37% cjelokupne radne snage. Žensko poduzetništvo je u porastu i Visa je predana u svojoj misiji inspiriranja žena da se odvaže u poduzimanju vlastitih poslovnih koraka kroz platforme kao što je Visa Everywhere inicijativa“, kazala je Lynne Biggar, voditeljica odjela za marketing i komunikaciju u Visi.

Od 2015. godine Visa Everywhere inicijativa (VEI) nudi rješenja za trgovinu i izazove plaćanja sutrašnjice. Program je regionalno aktivan u 75 država i novčanim nagradama, mentorstvima i pristupom Visinim partnerima i klijentima nagrađeno je više od 70 vodećih startupa. Program se sad po prvi put širi na sve zemlje svijeta i centriran je oko FinTecha i utjecaja na društvo i zajednicu (Social Impact). Glavna misija inicijative je u središte pozornosti staviti milijune poduzetnica i prikazati Visinu predanost pokretanju važnih mikro i malih biznisa.

Za sudjelovanje se mogu prijaviti sve tvrtke s barem jednim ženskim osnivačem te je potrebno predložiti rješenja:

Zadatak 1 (Fintech): Pokazati jedinstvenu sposobnost tvrtke u transformaciji iskustva plaćanja na lokalnoj, regionalnoj i globalnoj razini?

Zadatak 2 (Social Impact): Kako poslovne žene oko svijeta mogu inicirati društvene promjene podržavanjem održive ekonomije te jačavanjem lokalnih i regionalnih ekonomija.

Važne informacije
Kvalificirani sudionici biti će podijeljeni po 6 regija: Sjeverna Amerika, Južna Amerika, Azija-Pacifik, Europa (bez Francuske), Francuska, Afrika/Bliski Istok. Svaka regija šalje jednog pobjednika izazova na finale u Paris.

Važni datumi
Otvarenje natječaja – 6. ožujka
Zatvaranje natječaja – 14. travnja
Odabir regionalnih finalista – svibanj
Globalno finale u Parisu, Francuska – 7. lipnja 2019.

Tijekom tjedna otvaranja FIFA Svjetskog prvenstva za žene u Francuskoj 2019. godine, finalisti će imati priliku povezati se s Visinim globalnim partnerima i sudjelovati na završnoj prezentaciji projekata nakon kojeg će se proglasiti pobjednice VEI natječaja.

Visa za pobjedu u donošenju najboljeg rješenja donira 100.000 dolara svakom pobjedniku izazova kao i mentorstva stručnjaka i pristup mreži Visa partnera. Visa će pokrenuti globalnu marketing kampanju Zajedno kao jedna – “Together as One”, kako bi obilježila Visa Everywhere Incijativu: Women’s Edition. Osmero prijašnjih pobjednica i VEI finalistica predstavljat će svoju regiju u kampanji kako bi potaknule svoje kolegice na sudjelovanje u natjecanju te pokretanju vlastitog biznisa.

Za više informacija o sudjelovanju na Visa Everywhere Incijativi: Women’s Global Edition natječaju posjetite visa.com/everywhereinitiativeglobal.