Pokazna berba u vinogradima Feravina

U vinogradima Feravina u Feričancima danas je održana pokazna a potom i natjecateljska berba kojoj su se odazvali poslovni partneri, predstavnici medija, Hrvatskog rukometnog saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora, izvijestili su iz ove vinarije.

Među ostalima, u berbi su se okušali i istaknuti olimpijci Dubravko Šimenc i Slavko Goluža, izbornik Hrvatske muške rukometne reprezentacije, te voditeljica Ana Radišić, dok su glazbeni gosti bili mladi tamburaši u starkama – “Mejaši”.

Dobro raspoložena ekipa na lokalitetu Srednjak brala je Frankovku, sortu koju je Feravino izvuklo iz zaborava i kojoj posvećuje posebnu pažnju. Uostalom, Frankovka Miraz 2009. je na ovogodišnjem prestižnom Decanteru u Londonu okićena srebrnom medaljom i to već drugi put zaredom. Ukusno i slatko pobrano grožđe bit će pretočeno u fine kapljice Frankovke Miraz 2013. i Frankovke Dika 2013.

U muškoj kategoriji najviše grožđa ubrao je izbornik Slavko Goluža, dok je među damama najbolji rezultat postigla Milica Sekulić, inženjer mediteranske poljoprivrede. Ukupno je ubrano 1010 kilograma frankovke s optimalnim parametrima – 20 posto šećera, i kiselinom 5.7, što će biti pretvoreno u 650 litara feričanske Frankovke.

Feravino je odlučilo na ovaj način promovirati berbu kako bi ukazali na razvoj i značaj poljoprivrede, tradicionalne vrijednosti, razvoj vinogradarstva i proizvodnju izvrsnog vina, ističu iz tvrtke te dodaju kako se ove godine očekuje ukupni prinos 10% veći od prošlogodišnjeg.

Berba u vinogradima Feravina, ovisno o vremenskim prilikama, trajat će još desetak dana.

Prethodni članakMars pomaže azilima za napuštene pse i mačke
Sljedeći članakTrgovački centri u Hrvatskoj: Portanova Osijek