Predstavljena elektronika budućnosti na drugom Job Fair Meetupu!

Uz praktične radionice na FER-u studenti su imali priliku biti u centru procesa stvaranja rješenja i tako stjecati te razvijati nova iskustva i vještine

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva te u Klubu studenata elektrotehnike, 13. svibnja 2021. održan je četvrti dan Job Fair Meetupa! Prijave za sudjelovanje i dalje su otvorene na službenoj stranici Meetupa. Radionice se održavaju uživo na FER-u, a program iz KSET-a se prati putem platforme Zoom.

Uroni u srž novih tehnologija!
Uz praktične radionice na FER-u studenti su imali priliku biti u centru procesa stvaranja rješenja i tako stjecati te razvijati nova iskustva i vještine. Prvu radionicu, održala je Ars Futura gdje su studenti imali priliku stvarati korisničko sučelje. U popodnevnim satima, Suprabit je na konkretnom primjeru studentima približio tehnologiju Blockchain i prikazao prilike za daljnji razvoj te tehnologije. Zaposlenici otkrivaju: “Na Job Fair Meetup smo došli kako bismo studente FER-a upoznali s tehnologijom Blockchain, zainteresirali ih za to područje i pokazali naše dnevne izazove.”

Na mladima svijet ostaje!
Prvi blok rasprava otvorio je Končar KET, sa željom da privuče mlade ljude. Dočarali su raznolikost tehnologija s kojima rade te poručili kako su i dalje okrenuti inovacijama i time pružaju perspektivnu budućnost. HOPS je HELB je ležernim pristupom pokazao da je biti ispitivač relejne zaštite itekako zabavno i da stručnjaci u tom području imaju priliku vidjeti GIS postrojenja koja su rijetkost u struci. Zainteresirani za robotiku su imali priliku čuti sve o stvaranju autonomnih mobilnih robota i koliko timova radi na stvaranju takvih uređaja u Gideon Brothersu. Iz navedenog poduzeća poručuju “možete naći što god vam srce poželi, stoga mislim da će svatko naći nešto za sebe”. Nadalje, predstavnici Montelektra dali su uvid u svoje projekte, klijente za koje rade i platforme koje koriste te su dali odgovor na to zašto baš kod njih studenti trebaju započeti svoju karijeru inženjera.

Nakon jutarnjeg bloka razgovora uslijedilo je umrežavanje na Zoomu gdje su studenti dobili još kvalitetniju priliku za upoznavanje s poduzećima koja su održala talkove.

Nakon umrežavanja, uslijedio je popodnevni blok talkova, gdje je prvi održala Maxtena i dala uvid u svijetlu budućnost bežične komunikacije, a studentima su poručili: “Hardware is not dead!“. Iz Srca su podijelili izazove projekta u kojem su stvarali nove e-infrastrukture za unapređenje hrvatskog visokog obrazovanja i znanosti, ali i društva u cjelini. S druge strane, sve o moćnom alatu za razvrstavanje zahtjeva korisnika kojeg interno razvijaju, predstavilo je poduzeće A1 Hrvatska. Drugi blok talkova završio je s Ekobitovim talkom u kojem su dali uvid u prednosti zapošljavanja uz studiranje te puno savjeta za lakše zaposlenje.

Nakon popodnevnog bloka također je uslijedilo umrežavanje na Zoomu gdje su studenti svoja pitanja mogli postaviti predstavnicima poduzeća koja su održala talkove u drugom bloku.

Što je s 5G u Hrvatskoj?
Za kraj dana, uslijedila je panel rasprava u KSET-u pod nazivom 5G: revolucija mobilne mreže za koju zna cijeli svijet, na kojoj su sudjelovali poduzeća A1 Hrvatska, Maxtena, Ericsson Nikola Tesla te prof. dr. sc. Gordan Šišul, redoviti profesor na FER-u. Kratkim pregledom povijesti prve četiri generacije, panelisti su dali odličnu bazu za uzbudljivu i neiscrpnu raspravu o novoj, petoj generacije te najavili vrlo brz dolazak šeste generacije. Iako razvoj ide brzom uzlaznom putanjom, angažiranost studenata za navedenom temom je nedovoljna. Stoga Petar Lovrić, iz Maxtene poručuje studentima: “Budite proaktivni, fokusirajte se na ono što vas zanima, prijavite se na stručne prakse i projekte te iz mojeg iskustva vrijeme provedeno u laboratorijskom uredu se itekako isplati.”

Broje se zadnje minute za prijavu!
Prijavite se, priključite na Zoom i jednostavno dođite do prilike za novo radno iskustvo!
Job Fair Meetup organizira se u skladu s važećim epidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakNestlé predstavio planove za održivo poslovanje u Hrvatskoj
Sljedeći članakSvijet sigurnosti podataka obilježio je treći dan drugog Job Fair Meetupa!